≫ 

Da li smo sinoć gledali najbolju fudbalsku utakmicu ikada? (DOKAZI)

Od prvog do poslednjeg momenta utakmice na stadionu "Santjago Bernabeu" bilo je svega što fudbal čini najlepšom igrom na svetu

  • 23

Ako niste odgledali El klasiko, odigranom po 174. put, pod hitno nađite termin reprize ili neki snimak na internetu. Propustili ste stvarno fenomenalnu utakmicu, možda i najbolju koju je fudbal video u prethodnih nekoliko godina - i to veze nema s tim da li vam je srcu bliži Real Madrid ili Barselona (2:3), koji su ukupno šutirali 38 puta ka golu.

Od prvog do poslednjeg momenta utakmice na stadionu "Santjago Bernabeu" bilo je svega što fudbal čini najlepšom igrom na svetu. U svakom minutu neki dobar potez, šansa, uzbuđenje, i završetak kakav ni najlucidniji režiser ne bi smislio.

>>> Može li Barselona da dočeka dva Realova kiksa u ovim mečevima ili jedan njegov poraz za titulu? (RASPORED)

Gotovo da nije bilo praznog hoda - ofanziva obe ekipe, pristup igrača koji su grizli kako jedan od najvećih svetskih derbija zapoveda, golovi, dueli, atmosfera, ne preterano privlačenje pažnje sudija, standardne varnice Serhija Ramosa i Đerara Pikea... sve to začinjenom magijom Lionela Mesija, čovekom koji je apsolutno obeležio ovaj El klasiko.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

>>> Pike proslavio El klasiko sa 2 tvita: Veličanje Mesija, a onda pesma koju svi obožavamo (VIDEO)

Rekli bismo da je verovatno najveći minus na derbiju bio Kristijano Ronaldo, koji je odigrao ispod željenog nivoa na meču na kom to on apsolutno ne bi smeo sebi da dopusti. Pogotovo posle onakvih partija revanšu četvrtfinala Lige šampiona sa Bajernom...

Uz izostanak Nejmara i priča da je atmosfera u svlačionici Barselone očajna posle eliminacije od Juventusa, delovalo je da će Real biti mnogo dominantniji i da će oboriti direktnog protivnika za titulu...

>>> Mesijev gol je kladioničaru iz Lazarevca doneo 50.000 evra! Najluđi tiket o kom bruji Srbija

MESIJEV 500. GOL, TER-ŠTEGEN BOLJE DODAVAO OD RONALDA

Simbolika brojeva je u ovom meču bila neverovatna: Mesijev gol za pobedu bio je ukupno njegov 500. za Barselonu. Realu je ukupno dao 24, više od bilo kog igrača ikada.

A neverovatno je da je Real Madrid po prvi put u SVOJOJ ISTORIJI izgubio meč golom u sudijskoj nadoknadi.

Mesi je dakle potpuni meč-viner: 34 uspešna pasa, sedam oduzetih lopti u dielima, šest šuteva ka golu, od toga dva završila u mreži, a nad njim je napravljeno šest faulova, od kojih je jedan bio za direktan crveni karton Serhija Ramosa. Kapitenu Reala je to bio peti crveni karton od sezone 2013/14, i sad ih ima više nego bilo koj igrač u Primeri.

Barsa je sa tri gola nastavila impozantan niz na stadionu "Santjago Bernabeu" - na poslednje 23 utakmice na tom stadionu je postizala makar jedan gol.

Zinedin Zidan je očigledno napravio grešku kada je od starta na teren poslao neoporavljenog Gereta Bejla, koji se opet povredio, a od momenta kada je izveo strelca prvog gola Kazemira iz igre u 75. minutu, Real je primio dva gola.

Golmani - takođe odlični: Mark-Andre Ter Štegen je odigrao utakmicu života, sa 12 odbrana je na ličnom rekordu u Primeri. Kejlor Navas se istakao sa šest intervencija.

Ivan Rakitić je bio briljantan: preciznost njegovih pasova u Madridu bila je 96 odsto, a direktno je učestvovao u stvaranju tri izgledne prilike. A da, dao je i gol.

Koliko je Ronaldo bio očajan na ovom meču najbolje govori činjenica da je više uspešnih pasova od njega imao Barsin golman: Ter-Štegen je imao 22, a indisponirani Portugalac 14. Dok se Ronaldo promašivao, potpuno neplanirano je pažnju privukao Hames Rodrigez, koji je svega tri minuta pošto je ušao u igru postigao gol za 2:2, kada je delovalo da će biti heroj, dok mu tu titulu u poslednjoj stotinki meča nije preoteo Mesi.

REAL – BARSELONA 2:3

(Kasemiro 28, Rodrigez 85 – Mesi 33, 92 Rakitić 73)

REAL: Navas, Karvahal, Načo, Ramos, Marselo, Kasemiro (Kovačić 70), Kros, Modrić, Bejl (Asensio 40), Ronaldo, Benzema (Hames 82)

BARSELONA: Ter Štegen, Roberto, Alba, Pike, Umtiti, Buskets, Rakitić, Inijesta, Suarez, Mesi, Alkaser (Gomez 70)

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    24. april 2017 | 14:40

    Ne znam za vas ali ja sam siguran da sam gledao najbolju utakmicu..

  • Dejan Pantic

    24. april 2017 | 15:48

    Najjaca ekipa zadnjih 10-15 godina u evropi definitivno Barselona. Sinoc su pokazali da se u natezim trenucima vidi zaista ko je najbolji. To je jednostavno klub sa dusom, budite realni zaista je tako.

  • Miks

    24. april 2017 | 15:27

    Daleko je od najbolje utakmice ali je bio svemirski fudbal realno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA