≫ 

Fudbalska mapa Evrope u bitkama za titulu: Drama u Srbiji, ludnica u ligama koje zanimaju Zvezdu i Partizan zbog kvalifikacija za LŠ

Možda se u Srbiji ne igra najbolji fudbal, ali je trka za titulu jedna od najuzbudljivijih u Evropi

  • 6

Maj mesec po pravilu je rezervisan za rasplet u fudbalskim prvenstvima širom Evrope, gde je ostalo svega nekoliko kola do kraja. Za sada je samo Bajern podigao pehar i u Bundeslige, blizu toga je i Juventus u Seriji A, kada su lige ''petice'' u pitanju, ali u ostalim uglavnom još vlada neizvesnost.

>>> MAJ, MESEC TROFEJA I POLIVANJA ŠAMPANJCEM: Ovo su najvažniji dani kada će se dizati pehari širom Evrope!

Real i Barsa vode veliku bitku u Španiji, gde su izjednačeni po broju bodova, ali ''kraljevski klub'' je u prednosti jer ima meč manje i sve je u njegovim rukama. Monako je takođe bolje pozicioniran u odnosu na PSŽ u Španiji, u Holandiji je Fejenord na pragu titule koju čekaju 18 godina, a prava drama vlada u Benfika ima ''pol poziciju'' u Portugaliji, a prava drama odvija se u Rumuniji, Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj, Srbiji.

ŠPANIJA - PRIMERA:

Barselona je trenutno u prednosti nad Realom, gde oba tima imaju po 81 bod, ali Katalonci imaju bolji međusobni skor i gol razliku. Ipak, Real ima meč manje i sve je u njegovim rukama. Zato je Barsi neophodno da Real izgubi na jednoj od naredne četiri utakmice, ili da odigra dve nerešene, kako bi trofej ostao na Kamp Nou.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Raspored Reala do kraja:

Granada - Real Madrid

Real Madrid - Sevilja

Malaga - Real Madrid

Real Madrid - Selta

Raspored Barselone do kraja:

Barselona - Viljareal

Las Palmas - Barselona

Barselona - Eibar

ENGLESKA - PREMIJER LIGA:

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Bitku za titulu vode Čelsi i Totenhem, a Plavci imaju mnogo bolju situaciju jer imaju 81 bod, četiri više u odnosu na gradskog rivala, kao i lakši raspored u poslednja 4 kola.

Takođe, ekipa Antonija Kontea će igrati tri utakmice kod kuće, a jednu u gostima, dok je Totenhemu obrnuta situacija. Uz to, ekipa sa Stanford Bridža igra uglavnom protiv ekipa kojima bodovi i ne znače mnogo, dok će Totenhem igrati protiv timova koji se bore za Ligu šampiona ili za optanak.

Raspored Čelsija u poslednja 4. kola:

Čelsi - Midlsbro

VBA - Čelsi

Čelsi - Votford

Čelsi - Sanderlend

Raspored Totenhema u poslednja 4. kola:

Vest Hem - Totenhem

Totenhem - Mančester Siti

Lester - Totenhem

Hal - Totenhem

FRANCUSKA - LIGA 1:

Foto:Tanjug/AP Foto:Tanjug/AP

Bitku biju Monako i PSŽ, ali je posle poraza aktuelnog šampiona od Nice proteklog vikenda situacija mnogo povoljnija za ''Kneževe'', koji imaju tri boda više i meč manje. Sve je u rukama Monaka, koji ima i bolji međusobni skor

Raspored Monaka do kraja lige:

Nansi - Monako

Monako - Lil

Sent Etjen - Monako

Ren - Monako

Raspored PSŽ-a do kraja lige:

PSŽ - Bastija

Sent Etjen - PSŽ

Kaen - PSŽ

ITALIJA - SERIJA A:

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Juventus je na pragu četvrte vezane titule i potrebno im je da u poslednja četiri kola osvoji tri boda i da dođe do nove titule. Prvu meč loptu imaće već u sledećem kolu, i to na gradskom derbiju kada se sastaju sa Torinom.

Mihajlović, Ljaljić i Lukić će imati priliku da im osujete slavlje narednog vikenda, ali Juve čak i u slučaju poraza može do titule, ukoliko i Roma izgubi u svojoj utakmici na gostovanju Romi.

Raspored Juventusa do kraja:

Juventus - Torino

Roma  - Juventus

Juventus - Krotone

Bolonja - Juventus

Raspored Rome do kraja

Milan - Roma

Roma - Juventus

Kijevo - Roma

Roma - Đenova

HOLANDIJA - EREDIVIZIJA

Printskrin: Youtube/Eka Tanjung Printskrin: Youtube/Eka Tanjung

Fejenord ima meč loptu da u naredna dva kola obezbedi titulu koja se na De Kajpu čeka još od 1999. godine! Do kraja holandske lige igraju protiv Ekscelziora na gostovanju, a zatim dečekuju Herakles na svom terenu, gde se nadaju velikoj proslavi 15. titule čekane 18 godina.

Jedini koji eventualno može da se nada da će stići Fejenord jeste Ajaks, koji ima četiri boda manje, a u poslednja dva kola prvo dočekuje G.A. Eagles, a zatim gostuje Viljemu II.

PORTUGALIJA - PRIMEIRA LIGA

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Benfika ima pol poziciju pred poslednja tri kola, jer ima tri boda više od Porta koji joj je jedini pratilac. Vrlo je moguće da će ovde poslednje kolo odlučiti sve, jer su u međusobnim utakmicama ove sezone imali identične rezultate (1:1 i u Lisabonu i u Portu), a slična im je i gol razlika, s tim da Porto ima nešto bolju trenutno (gol više i dva primljena manje).

Raspored Benfike do kraja:

Rio Ave - Benfika

Benfika - Gimaraeš

Boavisa - Benfika

Raspored Porta do kraja:

Maritimo - Porto

Porto - Fereira

Moreirense - Porto

RUMUNIJA - LIGA 1:

Foto: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images Foto: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images

U Rumuniji je totalna ludnica kada je borba za titulu u pitanju, za koju je bore Steaua (sada FCSB), Vitorul i Dinamo Bukurešt. FCSB i Votorul imaju po 38 bodova, a Dinamo Bukurešt dva manje. Do kraja prvenstva ostala su još dva kola.

FCSB gostuje Astri, pa dočekuje Krajovu, Vitorul gostuje Krajovi, pa dočekuje Kluž, a Dinamo Bukurešt gostuje Klužu i dočekuje Astru. Matematički do titule može i Kluž, koji ima 33 boda, ali je uslov da dobije obe, a da konkurenti koji su ispred izgube sve utakmice, što je faktički nemoguća situacija.

Rumunska liga je zanimljiva i srpskim klubovima zbog kvalifikacija u Evropi.

POLJSKA - EKSTRAKLASA

Definitivno najuzbudljivije biće u Poljskoj, gde se čak četiri ekipa bori za titulu. Prva je za sada Jaglonija sa 33 boda, 31 ima Leh, a po 3o Legija i Lehija Gdanjsk. Tu do kraja ima još ček 6 kola, pa će biti veoma zanimljivo videti kakav će rasplet biti do kraja, gde će mnoge ekipe igrati međusobno jedna protiv druge, pa je neizvesno uopšte prognozirati kakav bi konačan rasplet mogao da bude.

Završnica poljskog prvenstva će se pratiti i u Srbiji, jer ukoliko bi šampion bila Jaglonija, mogla bi već u prvoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona da se sastane sa prvakom Srbije.

ČEŠKA:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Slavija i Viktorija Plzenj su izjednačeni na tabeli sa po 59 bodova četiri kola pre kraja, tako da je i u Češkoj drama oko titule.

U međusobnom skoru je bolja Viktorija, dok Slavija ima bolju gol razliku.

Ovo je i njihov raspored do kraja:

Slavija:

Bohemijans - Slavija

Slavija - Dukla

Mlada Boleslav - Slavija

Slavija - Brno

Viktorija Plzenj:

Jabolonec - Viktorija

Viktorija - Mlada Boleslav

Brno - Viktorija

Viktorija - Jihlava

MAĐARSKA - OTP Bank liga

Printskrin: Youtube/Magyar Labdarúgó Szövetség Printskrin: Youtube/Magyar Labdarúgó Szövetség

Još jedna liga u kojoj je potpuna drama oko borbe za titulu. Honved i Videotom su izjednačeni po broju bodova sa po 53 boda, a do kraja se igraju još četiri kola. Ono što je najzanimljivije, na kraju bi o tituli u poslednjem kolu mogao da odlučuje upravo njihov međusobni duel.

Honved ima lakši raspored jer do derbija sa Videotonom igra sa ekipama iz donjeg dela tabele, ipak prednost Videotona je u tome što ima bolji skor iz utakmice u jesenjem delu, kada su slavili sa 3:0.

Raspored Honveda do kraja:

Mezokovesd - Honved

Honved - MTK

Debrecen - Honved

Honved - Videoton

Raspored Videotona do kraja:

Videoton - Haladas

Ujpešt - Videoton

Videoton - Fenercvaroš

Honved - Videoton

SRBIJA - SUPER LIGA SRBIJE:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Možda se u Srbiji ne igra najbolji fudbal, ali je bez sumnje trka za titulu možda i najzanimljivija u Evropi. Zvezda i Partizan su izjednačeni na tabeli četiri kola pre kraja. Oba večita rivala imaju po 46 bodova, a do kraja igraju sa istim protivnicima u nešto drugačijem rasporedu.

Raspored Crvene zvezde do kraja prvenstva:

Voždovac - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Mladost

Javor - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Radnički Niš

Raspored Partizana do kraja prvenstva:

Javor - Partizan

Partizan - Voždovac

Radnički Niš - Partizan

Partizan - Mladost

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Messi

    3. maj 2017 | 18:56

    Uopste nije drama u Srbiji , Zvezda osvaja titulu to se zna vec odavno.

  • Bojan

    3. maj 2017 | 18:21

    Ha,ha...drama u Srbiji ,a Terzic zatvorio sve utakmice jos pre dva meseca!!!

  • Dejan BL

    3. maj 2017 | 18:21

    Koja drama u Srbiji? Zašto se pravite naivni kada znate vrlo dobro ko mora biti prvak?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA