Ruski klub slavi povratak srpskog trenera: Samo on zna put uspeha (FOTO)

Lukić je ostavio neizbrisiv trag u ruskom klubu u periodu od 2008. do 2014. godine

  • 0

Srpski trener Zoran Lukić ponovo je postavljen za trenera Nižnjeg iz Novgoroda.

Ruski klub saopštio je da je sa srpskim trenerom potpisan ugovor na dve godine, nakon njegovog odustva od tri godine.

Lukić je ostavio neizbrisiv trag u ruskom klubu u periodu od 2008. do 2014. godine, a u sezoni je 2009/2010 osvojena je Super B liga, da bi 2014. njegova ekipa osvojila drugo mesto u VTB ligi, trofej u ruskom kupu i ušla u Evroligu.

Proglašen je trenerom godine 2011. godine u PBL ligi i jedan je od najzaslužnijih za neverovatan uspeh tima iz Novgoroda.

- Nižnji ostaje veran svojoj filozofiji razvoju mladih ruskih igrača, a ispostavilo se da to najbolje shvata Zoran Lukić. Nadamo se da će njegov povratak na mesto trenera značiti i neke nove stranice, i zajedno ćemo se potruditi da dostignemo najbolji mogući rezultata među ruskim timovima i nađemo se u završnici VTB lige, kao što smo jednom već uradili - poručio je Sergej Panov, ministar sporta u regiji Novgorod.

Lukić je zadovoljan što se vraća na mesto uspeha.

- Pre tri godine, ostvarili smo veliki rezultat, ne samo u istoriji kluba već i mojoj karijeri, jer smo rasli zajedno kao tim. Kako sam završili sa saradnjom, posle takvog uspeha ostao je gorak ukus, tako da sam sad srećan jer sam sa upravom napravio nekoliko važnih koraka kako bih ponovo radio. Nije lako, mora od početka da se radi, i ne bih ovu sezonu nazvao neuspešnom. Moramo da izvučemo zaključke, da se potrudimo da ispunomo očekivanja navijača - poručio je Lukić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA