≫ 

KO MENJA VAJDU? Hrvatska legenda se preko Telegrafa već preporučila Đokoviću!

Da li je Ivanišević najbolja opcija za Novaka?

  • 11

Radikalna odluka Novaka Đokovića da raspusti stručni štab uzdrmala je  teniski svet, pa je munjevito počela i licitacija za naslednika trenera Marijana Vajde.

Harizmatični Slovak je uz Novaka gradio najveće uspehe, bilo je mnogo emotivnih i trijumfalnih zajedničkih momenata, ali je sada ipak došlo do mimoilaženja.

Nema više u timu ni Gebharda Flia Griča, kao ni fizioterapeuta Miljana Amanovića, a svetski mediji već licitiraju o nasledniku.

Ipak, kao prvi figurira Goran Ivanišević, koji je već za Telegraf rekao da bi se oberučke latio izazova da vrati Novaka na tron.

Mogućnost da nekada u budućnosti sarađujem sa njim – to bi bilo kao kad bi vas u fudbalu Real Madrid pozvao da budete njihov trener. To se ne odbija, to je san svakoga ko bi ikada želeo da se bavi trenerskim poslom i ko se iole razume u njega.

 To je Ivanišević rekao krajem januara ove godine, a mala je verovatnoća da je promenio mišljenje, posle novih rezultata, Novak je sigurno još veći izazov za podvige.

Pored njega, kandidati su Štefan Edberg, bivši saradnik Rodžera Federera, nekadašnji trener Ane Ivanović Daren Kejhil i Patrik Muratoglu.

Ipak, on je manje verovatna opcija kao trener Serene Vilijams i prvi čovek čuvene teniske akademije.

Foto: Twitter/@DjokerNole Foto: Twitter/@DjokerNole

Nema sumnje da bi Novaku entuzijazam mogao da vrati Pit Sampras, nekadašnji uzor. Sampras je nekoliko puta rekao da je na ivici da se vrati tenisu kao trener, figurirao je kao opcija i 2014. kada je Boris Beker preuzeo glavnu ulogu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    5. maj 2017 | 17:21

    Ma kakav crni Ivanišević... Pit i Đole.. To bi bio šampionski tim za nekoliko narednih godina...

  • Slikar

    5. maj 2017 | 16:35

    Pouzdano znam da Pepe lobira za Vilandera.

  • Nešo

    5. maj 2017 | 19:02

    A gurua , jesill' se nole njega resio ? Sve je pocela sa guruom ,teraj to dok je vreme ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA