KO SU NAJPLAĆENIJI SRPSKI FUDBALERI? Kolarov ubedljivo prvi, dominiraju "Englezi"

Ko bi rekao da momci koji ne mogu da pobede Sloveniju ili Estoniju imaju toliku vrednost na evrosceni?

  • 1

Nisu naši fudbalski reprezentativci tolike neznalice koliko to izgleda na terenu. Njihovi neuspesi u reprezentaciji im očigledno ne utiču na rejting u Evropi, pa uspevaju da sklope više nego solidne ugovore sa stranim klubovima. Ko bi rekao da momci koji ne mogu da pobede Sloveniju ili Estoniju imaju toliku vrednost na evrosceni?

IGRAČ KLUB GODIŠNJA PLATA (u evrima)
Aleksandar Kolarov Mančester Siti 5.500.000
Branislav Ivanović Čelsi 4.000.000
Nemanja Vidić Mančester Junajted 4.000.000
Nikola Žigić Birmingem 3.200.000
Dejan Stanković Inter 3.000.000
Milan Biševac PSŽ 2.160.000
Danko Lazović Zenit 2.000.000
Miloš Krasić Juventus 1.800.000
Milan Jovanović Anderleht 1.600.000
Zoran Tošić CSKA 1.200.000

Najplaćeniji srpski igrač i jedan od najplaćenijih defanzivaca sveta je Aleksandar Kolarov. Momak koji je prošao trnovit put od beogradskih terena do dresa najbogatijeg kluba na svetu: Mančester sitija. Levonogi bombarder zarađuje godišnje 5,5 miliona evra i premije, po čemu je drugi naplaćeniji levi bek na svetu (Ešli Kol zarađuje milion više). Kolarov u poslednje vreme nije standardni igrač kod Roberta Manćinija, žele ga mnogi klubovi (Inter, Milan, Juventus...), ali nijedan klub ne želi da mu da platu identičnu ovoj u Sitiju.

Iza Kolarova su još dva defanzivca iz Premijer lige - stubovi odbrana Čelsija i Mančester junajteda - Bane Ivanović i Nemanja Vidić. Obojica zarađuju po četiri miliona evra godišnje, ne računajući premije. Vredi napomenuti da je Ivanović do pre nekoliko meseci imao znatno slabiji ugovor, dok nije parafirao novu saradnju sa "plavcima" usred interesa velikog broja evropskih klubova, poput Reala, koji su želeli da ga namame boljim ugovorom.

Četvrti najplaćeniji srpski fudbaler igra u drugoj ligi Engleske. Sa preko tri miliona evra godišnje (zvanično: 50.000 funti nedeljno), Nikola Žigić je najplaćeniji igrač u istoriji Birmingema. Valjda je sada svima jasno što ne želi da napusti ovaj klub i što će i drugu sezonu provesti u drugoligaškom karavanu. Teško da bi mu neko drugi dao i približnu sumu.

Posle "Engleza" sledi sada već legenda Intera - Dejan Stanković. Popularni Deki ima od Intera tri miliona evra po sezoni, a kako stvari stoje, imaće i naredne dve godine, jer milanskom klubu ne pada na pamet da ga se odrekne. 

Dobro "stoji" i Milan Biševac, koji je znao kako da iskoristi dolazak bogatih Arapa na čelo PSŽ, pa je sklopio sjajan ugovor. Nije mu bilo loše ni u prethodnom klubu Valensijenu, gde je kao kapiten imao više od dva miliona evra po sezoni.

Možda i najslabiji ugovor sklopio je Miloš Krasić. U vreme kada je prelazio u Juventus, tražilo ga je pola Evrope. Pričalo se da je Fenerbahče hteo da mu da više od četiri miliona po sezoni. Ipak, plavokosi vezista se vodio fudbalskim motivima i pošto-poto želeo da obuče dres Juventusa. Italijanski klub mu je na ovakav sportski potez vratio zabijanjem noža u leđa, jer se trener Konte iživljavao na srpskom reprezentativcu i preselio ga na tribine.

"Dobro se živi" i u Rusiji gde Zoran Tošić i Danko Lazović imaju preko "miliončeta" po sezoni, a nedavno ste na "Telegrafu" mogli i da pročitate da je Milan Jovanović najplaćeniji igrač Belgije Od poznatijih srpskih fudbalera jedino se nikada nije pričalo i pisalo o zaradi Nevena Subotića u Borusiji iz Dortmunda. Nemački klub i srpski defanzivac uspešno čuvaju ovu tajnu, koju čak ni nemački novinari nisu "provalili".

(A.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA