≫ 

Grof Božović uzdrmao Marakanu: Nisam više trener Zvezde! (FOTO)

Tri kola pre kraja šampionata crveno-beli ostali bez trenera

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu su porazom od Voždovca izgubili prvo mesto na tabeli Superlige, verovatno i titulu, a ni dan kasnije bura se ne stišava na našem najvećem stadionu gde je trener Miodrag Božović na vanrednoj konferenciju za novinare saopštio da je podneo ostavku na mesto stručnog štaba!

On je svoju odluku potanko obrazložio...

- Pozvali smo vas da saopštim da nisam više trener, mislim da je to moralan čin posle rezultata koje smo postigli. Odgovoran sam za rezultate. Moram da budem pošten prema sebi i drugima. Cilj je bila dupla kruna, nismo blizu toga - rekao je Božović na početku.

>>> PARTIZAN PRED TITULOM! Zvezda izgubila od Voždovca i više se ništa ne pita (VIDEO) (FOTO)

- Mora da se napravi neki stres, a jedan od načina da se napravi stres je da trener ode. Želim da se zahvalim ljudima iz kluba koji su mi omogućili da radim ovde. Želim i da se zahvalim navijačima koji su mi prošle godine priredili nešto najlepše što sam iskusio u životu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

 

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Novinare je zanimalo da li su čelnici kluba pokušali da ga nateraju da promeni odluku.

- Svejedno je da li čovek ide sad ili na kraju. Nisam optimista po pitanju titule, iako je sve moguće. Trofej Kupa Srbije je realan. Pričao sam sa upravom i svi su shvatili da nema smisla da me odgovaraju od toga. Igrači iz ovoga moraju da izađu jači. Objektivno, Partizan igra dobro ove sezone i ne mislim da će ispustiti prednost - rekao je Božović..

>>> Navijač Zvezde najprimitivnije izvređao Božovića: J... li ti majku crnogorsku, majmune! (VIDEO)

Božović je preuzeo crveno-bele 29. maja 2015. godine i vodio ih do "duple krune" u prethodnoj sezoni kao i do rekordnog niza pobeda u prvenstvu.

Na pitanje da li bi drugačije poteze povlačio u prethodnom periodu, odgovorio je:

- Pametan se čovek uči na svojim greškama, a budala na svojim. Igrači me nisu razočarali, borili su se, a oni koji kažu da ekipa nije spremna su zlobni.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kako je naglasio, za dve godine koliko je u klubu sa svima je imao sjajnu saradnju, odbacivši spekulacije da nije u dobrim odnosima sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem.

- Sa Terzićem sam u izvanrednim odnosima, kao i sa svima. Odlično smo sarađivali, a ostalo su nagađanja da nismo dobri. Imao sam njegovu potpunu podršku i ispunio je mnoge moje želje - zaključio je Božović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    7. maj 2017 | 14:28

    Sada ce veliki Srbi (navijaci Olimpijakosa ) da smene i Radonju! Tako mi njihovog Srpstva i ljubavi prema Zvezdi, sve do poslednjeg evra! Nedaj se ZVEZDO, sto pre privatizacija da nam narko-dileri ne unistavaju nesto najsvetije!

  • GdK

    7. maj 2017 | 14:31

    gROFE ostani, ti i tvorzic ste nam najveca garancija buduce DOMINACIJE FK PARTIZAN .!. XXAAXXAA .!. SVE me ovo podseca na pandemiju kuge, koja je harala u 14 veku, odnevsi veliku 'populaciju'...mada, tako i u ovom crvenom cirkusu, 'mislim' na SAV novac koji nestaje UBRZANO zaslugom musterija interpolaaa .!. XXAAXXAA .!. ALI, sve u svemu, tj. REALNO, ti gROFE, posteno govoreci NISI ni bio 'neki' trener, CAK naprotiv, samo si SLEDIO UPUTSTVA, ipak si i TO "LOSE RADIO".. .!. XXAAXXAA .!.

  • GdK

    7. maj 2017 | 14:25

    gROFE ostani, ti i tvorzic ste nam najveca garancija buduce DOMINACIJE FK PARTIZAN .!. XXAAXXAA .!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA