ĆIRO: Hrvatska je bolja od Srbije ali to nije dovoljno za pobedu

Trener svih trenera, stručnjak koji je Hrvatsku doveo do istorijske bronze na Mundijalu u Francuskoj, ističe da u derbijima ne pobeđuje uvek bolji. Bilić je pedagog a Štimac diktator

  • 0

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević, koji je reprezentaciju Hrvatske doveo do trećeg mesta na Mundijalu u Francuskoj 1998, smatra da su "vatreni" bolji tim od Srbje, ali da to možda neće biti dovoljno za pobedu kada se dve selekcije sastanu u kvalifikacijama za SP u Brazilu 2014. godine.

- Do tih utakmica je ostalo još dosta vremena. Činjenica je da je Hrvatska u ovom trenutku objektivno bolja, ali je isto tako činjenica da susreti naših reprezentacija uvek predstavljaju derbi mečeve, a derbiji po pravilu nose neizvesnost i u njima ne pobeđuje uvek bolji - prenosi "Blic" Ćirine reči.

Blažević veruje da će Siniša Mihajlović stvoriti kvalitetan tim od Srbije.

- Siniša je dobar stručnjak i zna da radi posao. Bez obzira što je u kontrolnim utakmicama isprobao veliki broj igrača, uveren sam da će uspeti da formira ekipu, odnosno dobru reprezentaciju. Realno, igrao je s veoma jakim protivnicima, a uz to je i dosta kombinovao. Naravno, sve ovo može da uradi pod uslovom da ne nastavi da otpušta igrače iz reprezentacije - podseća Blažević na dobro poznati "slučaj Ljajić".

Trener svih trenera ne slaže se da bi za Hrvatsku moglo da predstavlja hendikep što je Slaven Bilić otišao s mesta selektora, a njegovo mesto zauzeo Igor Štimac.

- Obojica dobri stručnjaci, jedina razlika je ta što je Bilić pedagog a Štimac diktator - zaključio je u svom stilu Ćiro.

(Telegraf.rs / Izvor:Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA