BARSINE TRANSFER BOMBE: Kutinjo rekao ''da'', krenula ofanziva na bivšu zvezdu Reala!

Katalonci totalno rekonstruišu tim za narednu sezonu i očigledno su spremni da izdvoje ozbiljan novac za to

  • 2

Barselona je krenula u totalnu rekonstrukciju tima za narednu sezonu, nakon što će ove najverovatnije ostati bez titule, a pre toga je ostala i bez polufinala Lige šampiona, te joj kao uteha ostaje mogućnost da osvoje Kup kralja.

To ne zadovoljava apetite čelnika, niti velike armije katalonskog kluba, pa uveliko radi na novim pojačanjima. Prvi na listi želja giganta iz Barse je Liverpulov Brazilac Filip Kutinjo, a španski list Sport navodi da je dogovor između njega i Barselone već postignut.

>>> Najveći transfer ikada u fudbalu: Kilijan Mbape rekao ''da'' Realu!

Klub i igrač su postigli dogovor, ali ostaje samo da Barselona ispuni Liverpulov uslov za obeštećenje, koje nije malo. Biće to rekordno obeštećenje koje bi klub sa Enfilda dobio za jednog fudbalera i nadmašio bi Luisa Suareza, koga je takođe kupila Barselona svojevremeno za 82 miliona evra. Obeštećenje koje su Crveni odredili za Kutinja je 90 miliona evra i ponude ispod toga ne žele ni da razmatraju.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Time bi Kutinjo postao četvrti najskuplji igrač svih vremena posle Pola Pogbe (105 miliona evra), Gereta Bejla (101 milion evra) i Kristijana Ronalda (94 miliona evra).

Liverpul smatra da je Kutinjo budućnost njihovog tima, žele da ga zadrže na Endfildu, pa je on u januaru potpisao novi dugogodišnji ugovor u kome nije bilo otkupne klauzule, a time je postao ujedno i najplaćeniji fudbaler u istoriji kluba.

Barselona je već počela sa razgovorima i radom na realizaciji transfera, a sada čekaju poslednja dva kola u Premijer ligi da vide da li će Crveni uspeti da se domognu Lige šampiona. Sigurno je da se potajno nadaju da će biti van top 4, čime bi im znajačno porasle šanse da dovedu Kutinja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Osim njega, Mundo Deportivo navodi da je na meti Barselone i bivši igrač Reala, Anhel Di Marija, koji sada nastupa za PSŽ. Njega se ''Kraljevski klub'' lako odrekao, a Argentinac je dobar prijatelj sa Lionelom Mesijem, pa bi i to moglo da utiče na transfer. Inače je dres Di Marije jedan od tri Realova dresa koje Mesi ima u svojoj kolekciji.

Takođe se na listi želja nalaze i Marko Rojs iz Borusije, kao i Vitolo iz Sevilje. Nekolicina igrača bi ovog leta trebalo da napusti Kamp Nou, a među njima je i Arda Turan, koji nije opravdao očekivanja u Barseloni.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA