Salaški sprema formu za izazove koji je čekaju: Sa Kipra po rezultate ispod 52 sekunde (FOTO)

Državna rekorderka će prva takmičenja imati krajem maja, gde planira da potvrdu normu za Svetsko prvenstvo

  • 0

Državna rekorderka na 400m, Tamara Salaški se na Kipru priprema za nove takmičarske podvige u predstojećoj sezoni. Srpskoj atletičarki prioritet ove sezone biće Svetsko prvenstvo koje se održava od 4. do 13.avgusta 2017.godine u Londonu.

- Pripreme teku po planu. Kompleks je fenomenalan i imamo sve na jednom mestu, uključujući i hotel na stadionu. Vreme je idealno, sunčano, preko 28 stepeni svaki dan, sve u najboljem redu. Plan je da po dolasku u Beograd, nastavimo sa specifičnim treninzima i da polako ulazimo u takmičarski period - kaže srpska reprezentativka.

>>> Dudaš se na Kipru sprema za napad na državni rekord u Londonu (FOTO)

Prva takmičenja imaće krajem maja, gde planira da potvrdu normu za Svetsko prvenstvo koja je 52.10. Nakon čega je očekuje Prvenstvo Srbije i Kup Evrope u junu.

- Takmičarski plan je da tokom meseca juna i jula nastupim na nekoliko mitinga i istrčim što više trka ispod 52 sekunde, kako bi spremno dočela SP u Londonu. Najveći prioritet je da ostanem zdrava u sezoni i da uživam u treningu i takmičenjima - kaže Tamara.

Podsetimo da Tamara drži rekord Srbije na 400m sa rezultatom 51.89.

Foto: ASS Foto: ASS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA