≫ 

Đoković jedva u 3. kolu Madrida: Prva Novakova pobeda bez Vajde i ekipe, ali se Pepe Imaz vratio u ložu (FOTO)

Srpski as u tri seta bolji od Španca Nikolasa Almagra

  • 39

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo turnira u Madridu, pošto je savladao Španca Nikolasa Almagra rezultatom 6:1, 4:6, 7:5.

Jedva, reklo bi se...

Bio je na ivici poraza nakon što je Almagro vodio 3:0 u trećem setu. Setu koji nije trebalo ni da se dogodi da je Đoković bio onaj stari. U dva navrata je mogao da reši meč u drugom, ali svaki put je stajao loše na terenu kada je najviše trebalo da pruži.

>>> Supruga fudbalera Reala gledala meč Novaka Đokovića (FOTO)

>>> Otkriveno ko je INA, ime koje je Novak napisao na kameri posle meča sa Almagrom (FOTO)

Ali, kao da je nešto ''kliknulo'' u tom trećem setu i Novak je uspeo da se ''vrati u život.'' Bio je agresivniji na lopti i dosta lakše je servirao. Presudan momenat dogodio se u 11. gemu 3. seta kada je Đoković iskoristio svoju prvu brejk loptu. Skratila se ruka Špancu i put ka pobedi bio je otvoren.

Iako je i na Novakov servis viđena drama pri rezultatu 30:30 u trećem setu. Prva meč lopta viđena je posle dva sata i 14 minuta i Nole je napokon došao do kraja... Do 3. kola!

Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Đoković je neočekivano počeo meč tako što je izgubio servis, ali to je bilo sve što je Almagro uradio u prvom setu. Setu koji je trajao oko 25 minuta. Drugi nije bio ni sličan prvom, pošto je Almagro igrao dosta ozbiljniji tenis. Bolje je i servirao, u nekoliko navrata bio nadomak brejka, a svoju šansu je iskoristio u samom finišu kada je osvojio set na Noletov servis.

Novak je dosta grešio u tom drugom setu. Bio je neprepoznatljiv. Onaj stari Đoković bi te šanse iskoristio, ali je bio očajan u najbitnijim trenucima.

Bio je ovo peti međusobni susret njih dvojice i peta pobeda Srbina koji je ovaj meč igrao bez standarne ''postave'' u loži. Kao što znate, Đoković je nedavno otpustio kompletan stručni štab.

Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

U nju se vratio guru Pepe Imaz koji je u društvu Marka Đokovića pratio ovaj susret. Društvo im je pravio i poznati svetski trener Patrik Muratoglu, čovek koji trenira Serenu Vilijams.

Muratoglu je veliki prijatelj Novaka Đokovića, a šuška se da bi Francuz mogao da bude trener Srbinu.

Protivnik u sledećoj rundi biće mu pobednik meča Felisijano Lopez (Španija) – Žil Simon (Francuska).

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V.m.

    10. maj 2017 | 14:20

    Nikada ga nisam kritikovala,uvek je bio obozavano lice u mojoj kuci!I kad je poceo da gubi pod cudnim okolnostima,nema veze prolazno je tako sam mislila.Kad je otisao Beker sa svojim razlozima,nema veze tu Vajda,Miljan...Ali kad je pre neki dan objvljena vest, da je raspustio ceo dobitnicki tim, e tu vec nesto debelo nije u redu.Trener mladji brat,koji se igrao tenisa,sto je u neku ruku normalno,jer nema sanse da postoje dva vrhunska tenisera Djokovica.Po meni greska roditelja!A onda vrhunac,pogledas lozu koja je pre godinu dana bila puna ljudi,sjajnih strucnjaka koji su ga i doveli(naravno sa njegovim trudom) do vrha sveta,a u njoj jedan guru,buru,duru,sta li je vec i mladji brat teniser u pokusaju.Novace,u ime neprospavanih noci,pokidanih zivaca,suza radosnica i onih drugih,psovki po celoj familiji...od srca ti zelim oporavak,povratak tvojoj igri,zaru i grebanju za pobedom.Greske se skupo placaju,ne zelim ti da se pokajes,ali se plasim.Nadam se ponovnom radovanju sa tobom zajedno.Hvala.

  • Zeljko

    10. maj 2017 | 17:25

    Ja ne bi rekao da je Djokovic raspustio cijeli tim nego da su oni napustili njega (kao i Beker ranije) a razlog je taj guru koji Noleta, u saradnji sa njegovim bratom,gura u propast.Mislim da je Nole duboko zaglibio u tu njihovu sektu ili organizaciju,da ne slusa nikog osim njih dvojice i da vise niko ne zeli da ima posla sa njim.Stvarno bi volio da nisam u pravu ali se bojim da je tako.

  • Milka

    10. maj 2017 | 14:14

    Care i Kralju tenisa srecno?!Nole mi te volimoooo,!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA