Ivica Iliev je i za njega imao nepogrešiv osećaj: Ovaj igrač bi bio savršeno pojačanje za Partizan (VIDEO)

"Napravili smo potpunu metamorfozu njegovog načina igre, ranije je bio individualac potpuni, sada je dao 20 golova kao polušpic, pričamo, radimo, nije poenta samo da vičeš kraj aut linije i da skupljaš lopte", rekao je o nesuđenom pojačanju crno-belih njegov trener i bivši igrač Zvezde Ivan Vukomanović

  • 1

Fudbalski klub Partizan blizu je šampionske titule, a na listi pojačanja ponovo bi moglo da oživi još jedno ime dobro poznato iz januarskog prelaznog roka 2016.

Tada su Ivica Iliev i Miloš Vazura bili čak u Bratislavi na pregovorima, spekulisalo se o cifri od milion evra za obeštećenje, ali do dogovora ipak nije došlo i plejmejker iz Gvineje je ostao u Slovanu.

>>> Šok za Partizan: Nikolić ne vodi ekipu u Nišu protiv Radničkog!

Radi se od 161 cm visokom plejmejkeru Sejdubi Sumi koji je polivalentan i može da se uklopi više sistema igre, a u ovoj sezoni je upravo radeći sa srpskim trenerom Ivanom Vukomanovićem eksplodirao i među najzaslužnijima je za Kup i skok sa 12. pozicije na 2. mesto otkad je naš stručnjak u klubu.

U ovoj sezoni je drugi strelac lige sa 17 golova uz tri asistencije, odmah iza Hlohovskog iz prvoplasirane Žiline koji je 19 puta zatresao mrežu.

Vukomanović ceni omalenog fudbalera, ali nije sve od početka bilo idealno u klubu, koji je ujedno i mala srpska kolonija sa pet igrača (Boris Sekulić, Milan Rundić, Uroš Damjanović, Vukan Savićević i Aleksandar Čavrić).

- Imamo pet naših igrača, imamo Afrikanca Sumu kog je jurio Partizan, imamo Holanđane, Slovake, bio je tu Južnoafrikanac, Mađari, ja sam dugo radio u multinacionalnim okruženjima, radio sam tako u Standardu, ja sam neko ko može jako dobro da se adaptira na karaktere i mentalitete. Imali smo nekad trenera kom si morao da se adaptiraš, sad je trener taj koji se prilagođava u modernom fudbalu. To trenutno imamo u Slovanu, ali smo uspeli da se adaptiramo. To je do trenera, kao trener moraš da prepoznaš šta da se uradi i doda, a sa našim igračima je dobar odnos, Rundić i Sekulić su duže u Slovačkoj, u procesu su dobijanja slovačkog državljanstva, Vukan je tu već dve godine, sa Holanđanima pričam na holandskom, sa malim što ga juri Partizan, sa njim pričam na francuskom i on je sa tog govornog područja - rekao je za Telegraf Vukomanović, uz poseban osvrt na lidera.

- Napravili smo potpunu metamorfozu njegovog načina igre, ranije je bio individualac potpuni, sada je dao 20 golova kao polušpic, pričamo, radimo, nije poenta samo da vičeš kraj aut linije i da skupljaš lopte. 

Nema sumnje da bi Suma bio adekvatno pojačanje za crno-bele za Evropu, naročito ukoliko dođe do nepristojne ponude za nekog od igrača koji su eksplodirali tokom ove sezone, poput Uroša Đorđevića i Brazilca Leonarda. Takođe, upravo zbog sezone u kojoj je eksplodirao, Partizanu neće biti lako da dođe do Sume, ali se i ovime pokazalo da je sportski direktor Ivica Iliev imao dobar "njuh" još pre godinu i po dana za ovog igrača koji je stekao afirmaciju.

Daljinac baner

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mateja

    16. maj 2017 | 13:49

    Bolje Skuletica da dovedu.. slobodan je igrač, ali i ovaj bio bio i vise nego dobar ali da je levak, ovako će biti losije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA