≫ 

ŠURBATOVIĆ: Zvezda i Partizan vrše strahovit pritisak na FSS, pokrenuo sam postupak pred Etičkom komisijom!

Gensek Saveza se oglasio posle sve češćih oštrih saopštenja večitih

  • 11

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović upozorio je učesnike Super lige da prestanu da se neprimereno ponašaju i oglašavaju u javnosti, i najavio je da će pokrenuti postupak pred Etičkom komisijom da bi se sačuvao integritet takmičenja.

Uprava Crvene zvezde je posle dva uzastopna poraza u prvenstvu, nakon kojih je pala na drugo mesto tabele, teško optužila upravu Partizana za korupciju, nakon čega su se i crno-beli oglasili saopštenjem u kome je ocenila da su crveno-beli licemerni.

>>> Zvezda besna na FSS zbog Partizana: Pre 6 meseci su nas upozorili na lopovluk, tražimo odgovore na ovih 9 pitanja!

>>> Partizan odgovorio na Zvezdino saopštenje: O nama govore tri derbija, mi lopovlukom nismo zvali ni ono što je Majo Vujović učinio!

Zatim, u ponedeljak su se sa Marakane ponovo oglasili.

U obračunu "večitih" potkačeni su i Voždovac, Vojvodina i niški Radnički, koji su se takodje oglašavali u javnosti.

- FSS upozorava sve aktere koji stvaraju zapaljivu i apsolutno nesportsku atmosferu pred odlučujuće utakmice da se više ne oglašavaju na ovakav način i da se posvete isključivo fudbalu. Kao generalni sekretar fudbalske organizacije dužan sam da pokrenem postupak pred Etičkom komisijom FSS koja je nedavno formirana da preduzme sve mere predviđene Etičkim kodeksom i drugim pravnim aktima kako bi se očuvao integritet takmičenja. Oni koji podižu tenzije i stvaraju atmosferu haosa moraju da znaju da će snositi posledice i da će odgovarati za svoje postupke - rekao je Šurbatović agenciji Beta.

Foto: fss.rs Foto: fss.rs

Funkcioner FSS ocenio je da je ponašanje "večitih" "apsolutno neprimereno" i da nanosi "nesagledivu štetu" svima koji vole fudbal.

- Posle svega što se ovih dana pojavljuje u javnosti u vezi sa Crvenom zvezdom i Partizanom više je nego jasno da je ponašanje dva naša najveća kluba, a posebno njihovi zapaljivi nastupi u medijima, apsolutno neprimereno i da nanosi nesagledivu štetu svima kojima je stalo do fudbala u Srbiji. Crvena zvezda i Partizan u samoj završnici prvenstva na nedopustiv način vrše strahovit pritisak na Fudbalski savez Srbije - rekao je Šurbatović.

On je ocenio da ovakav ambijent, koji se proširio na navijače i simpatizere oba kluba, šteti fudbalu.

- Stvari su definitivno otišle predaleko. Daleko van okvira u kojem bi trebale i morale da budu. Sigurni smo da nikome ovakav ambijent ne može da donese ništa dobro, bez obzira na to ko će se na kraju radovati trofejima - rekao je Šurbatović.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • batko,

    15. maj 2017 | 15:16

    Ne foliraj! Usli ste u "klub MUSTAFA", i ti i Kokeza! Prodali ste veru za veceru! Zvezdu ste iskoristili da "kao srusite" Karadzica, a onda ste se uortacili sa njim, i naravno radite protiv Zvezde, jer niste mogli da zavladate njom, i gurate Partizan! Sram vas bilo! Umesto fraza, odgovori na konkretna pitanja: zasto nije odmah duspendovan JNA, dal je Vlahovic igrao bez lekarskog, sta je sa suspenzijom Nikolica, zasto po odgledanom snimku nije kaznjen Leonardo zbog ociglednog samaranja?

  • Severac

    15. maj 2017 | 15:25

    Zašto ne date odgovore na pitanja koja je Zvezda postavila....odgovoriš i ako si u pravu, svima zapušiš usta.

  • mokica

    15. maj 2017 | 15:53

    da IMA etike ni on ni Kokeza ne bi radii ovaj posao. Oni su sramota fudbala, doduse kakav fudbal takvi I funkcioneri. Kada dodamo I Bulatovica koji je. bezao u Crnu Goru da nebude uhapsen onda je save jasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA