≫ 

Ružić: Vučić ima isti odnos prema Zvezdi i Partizanu

Bivši fukcioner Partizana, za Telegraf, o finišu sezone, uvredama navijača ka premijeru, pričama o nameštanju...

  • 6

Sa pojačanom pažnjom više nego uzbudljiv finiš sezone u Superligi prati i nekadašnji član uprave fudbalskog kluba Partizan Branko Ružić.

Vučić odgovorio Grobarima za skanidranje u Nišu: Nije im dovoljno ni kada pobede nekoga!

Potpredsednik Socijalističke Partije Srbije bio je gost redakcije Telegrafa i tom prilikom, pored političkih aktuelnosti, govorio je i o onim sportskim, a naravno, u fokusu je fudbal i završnica prvenstva u kojoj je klub čiji je veliki fan stigao nadomak titule.

Ružića smo pitali o negativnim pojavama u srpskom fudbalu o kojima se daleko više priča nego o samoj igri.

Svedoci smo poslednjih nedelja jako burne završnice fudbalskog prvenstva Srbije. Kako Vi komentarišete stanje u srpskom fudbalu i međusobne optužbe Partizana i Crvene zvezde u vezi sa nameštanjem utakmica?

- Opšte je poznato da sam veliki navijač Partizana. Naravno da postoje razne tendencije, koje nisu dobre, a postojale su i ranije. Mislim da ne priliči nikome od sportskih funkcionera da se preganjaju kao dve babe preko plota. Mislim da se sve pokazuje na terenu. Objektivno sagledavajući našu ligu, mislim da je na terenu najviše pokazao Partizan. Mislim, da su propozicije našeg takmičenja, koje su uvedene pre tri godine, takve da onemogućavaju, da se barem eventualna neregularnost, ukoliko je ima, ili neki pokušaj da se sprovede u delo, a ja hoću da verujem da je toga sve manje, na neki način sprečava. E, sada, oni koji su se zalagali za te promene i propozicije, govore da one nisu dobre. Ali, ja ne bih ulazio u polemiku sa prijateljima koje imam u Zvezdi, neka se završi ovo poslednje kolo i finale Kupa, neka Partizan proslavi duplu krunu, pa možemo ponovo da pričamo.

Iz Partizana su stigla dva saopštenja, u kojima pozivaju navijače da ne vređaju premijera Vučića?

- Pre svega mislim da je elementarna kultura da na sportskim borilištima politika učestvuje što manje, odnosno da ne bude zloupotrebljavana, niti da politika zloupotrebljava sportske manifestacije za bilo šta. Bili smo svedoci ranijih godina toga. Mislim da je taj poziv od strane Partizana veoma odgovoran, budući da je Partizan bio u jednoj neprilici po pitanju učestovovanja u evro-kupovima. Nadam se da će sada već da će na terenu biti neka mušema, da li za Ligu šampiona ili Ligu Evrope, videćemo. Mislim i da je odnos države i premijera Vučića bio benevolentan i prema Zvezdi i prema Partizanu. Nije korektno da se bilo ko od političara, kao što su mene prozivali dok sam bio u Partizanu da sam se bavio nekim nečasnim radnjama, da sada Vučića neko proziva bez obzira što poštujem njegovo zvezdaštvo i što on navija za Zvezdu, jer on poštuje što ja lično osećam prema Partizanu, ali nemojte mešati političare. I ja mogu lično da apelujem da navijači ne napadaju ne samo Vučića, nego bilo kog političara, niti da koriste bilo kog političara za promociju političkih ideja, jer i UEFA i FIFA to zabranjuju i sankcionišu.

(M. Ivas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    18. maj 2017 | 18:24

    Da zato je Zvezdi bilo uskraceno zadovoljstvo da igra kvalifikacije za ligu sampione pre nekoliko godina, a partizanu sada ne.

  • Hipster..

    18. maj 2017 | 18:45

    No coment..Ovi crveni su najgori.

  • Звездa €^®®¥¥£©

    18. maj 2017 | 18:05

    А можеш мислити какав однос су имали Тадић, Слоба, Марјановић? Ако ти кажеш да има исти однос, верујем да је и даље тај исти однос у корист јсд-а.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA