Drama košarkaša Oklahome: Oduzet mu pasoš, čuva ga policija, za sve krivi predsednika Turske koga je nazvao Hitlerom! (VIDEO)

Enes Kanter u problemu zbog političkih stavova

  • 1

Košarkaš Oklahome Enes Kanter obavestio je svet da se nalazi "zarobljen" na aerodromu u Rumuniji, gde mu je oduzet pasoš po direktivi turske ambasade.

Kanter je postao "persona non grata" za aktuelnu vlast u domovini na čelu sa prvim čovekom Redžepom Tajipom Erdoganom, jer je javno oštro kritikovao predsednika i njegovu politiku.

>>> UBRZO ĆEŠ UMRETI! Pretnje smrću turskoj NBA zvezdi zbog puča u Istanbulu!

Od tada, Kanter se nalazi u nemilosti turskih vlasti koje su svoje najave da mu neće dozvoliti ulazak u zemlju sada sprovele u delo.

- Ćao svima, samo da vam javim da sam trenutno u Rumuniji, na aerodormu, gde su mi konfiskovali pasoš po nalogu turske ambasade. Drže nas ovde satima ova dva policajca - javio se centar OKC-a iz aerodromske zgrade.

Savršeno mu je jasno mu je i zbog čega mu se desila neprijatnost prve vrste u Rumuniji.

- Razlog za ovo su, naravno, moji politički stavovi, a čovek koji je ovo uradio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. On napada ljude po Vašingtonu, on je zao čovek, diktator. On je Hitler 21. veka. Molite se za nas, a ja ću vas dalje obaveštavati šta se dešava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA