Skoro 20 dana ova dvojica Srba su pokušavala da se domognu finala LE, i na kraju je samo jedan otišao! Gest druga je za svaku pohvalu

Pročitajte kako su se Aleksandar i Dušan dogovorili ko će u Stokholm

  • 0

Kao onaj Ajaksov finiš u finalu Lige šampiona 1995. godine ili onaj četiri godine kasnije kada je Mančester junajted sa dva gola u nadoknadi srušio Bajern, tako je i završetak Amstelove igre "Driblaj do finala" bio dramatičan.

Ulog je bio veliki, jer je prvo mesto donosilo besplatno putovanje na finale Lige Evrope između holandskog i engleskog velikana.

Dan pred kraj ovog konkursa, Aleksandar Čizmar je uspeo da se domogne prvog mesta zahvaljujući i pomoći cimera Dušana Pilipovića. Momci studiraju u Subotici, a inače su iz Ruskog Krstura i Ostojićeva, mesta u Vojvodini...

Njih dvojica su naizmenično igrali 6050 sekundi i uspeli su da se domognu prvog mesta.

- Cilj ove igre je bio da driblajuci pređes što dužu distancu, a da te protivnik ne obori klizećim startom. Igrao sam od samog početka i dosta sam živaca izgubio - rekao je Aleksandar za Telegraf i nastavio:

- Ne verujem da bih uspeo da nije bilo Dušana. Ostavili smo na kraju prvog iza nas na nekih 300 sekundi ili u prevodu 300metara.Hvala mu na velikoj pomoći.

Pitanje koje se samo nameće jeste otkud baš Aleksandar da ide, a ne Dušan.

- Meni se više išlo -kroz smeh napominje Aleksandar:

- Veći sam ljubitelj fudbala od njega i on zna koliko mi je stalo da uživo gledam jedan ovakav meč. Odužio sam mu se tako što je na poklon od mene dobio dve gajbe Amstela. Obojica smo, na kraju, bili srećni. Ja i zbog saznanja da se ovakve igre isplate, da nema nameštanja.

(Izveštač Telegrafa iz Stokholma, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA