Muamba nosi olimpijsku baklju

Fudbaler Boltona odrastao je u delu Londona po imenu Voltam Forest, kroz koji će narednih dana proći olimpijska baklja

  • 0

Više hiljada ljudi izašlo je danas na ulice Londona kako bi videlo olimpijsku baklju, koja će "krstariti" prestonicom Velike Britanije do početka Igara sledećeg petka.

Iako su organizatori bili zabrinuti zbog tradicionalno promenljivih vremenskih uslova na Ostrvu, u Londonu sija sunce i nema naznaka da će se to promeniti.

Prva stanica olimpijske baklje bila je Kraljevska opservatorija u Griniču, a potom je prebačena na 140 godina stari, ali restaurirani brok "Kati Sark" na obali Temze.

Baklju će kroz London nositi različite osobe koje će predstavljati svoje lokalne zajednice, a jedna od njih će biti i fudbaler Boltona Fabris Muamba, koji je pre nekoliko meseci postao oličenje borbe za život posle kolapsa na terenu.

Muamba je odrastao u delu Londona po imenu Voltam Forest, kroz koji će u narednim danima proći olimpijska baklja.

Organizatori Igara smatraju da bi bilo idealno kada bi upravo kroz svoje naselje baklju proneo Muamba, koji je nedavno dobio i počasni doktorat Univerziteta u Boltonu.

- Muamba je još kao školarac stigao u Voltam, gde je završio osnovnu školu i za koji ga vežu izuzetno lepe uspomene. On je idealna osoba da baklju pronese kroz svoje naselje. Njegova hrabrost, snaga uma i borbenost idealan su primer mladim ljudima i pokazatelj da se nikada ne treba predavati - saopšteno je iz te organizacije.

Svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara održaće se 27. jula na novoizgrađenom stadionu u Londonu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA