EP za košarkaše (U20): Ništa od finala, Srbija igra za bronzu

Selekcija Aleksandra Džikića izgubila je u najlošijoj partiji na Evropskom prvenstvu od Litvanije (68:73), pa će morati da se "zadovolji" utakmicom sa bronzanom medaljom

  • 0

U najlošije odigranoj partiji na Evropskom prvenstvu za košarkaše do 20 godina Srbija je ostala bez finala. Izabranici selektora Aleksandra Džikića su u teškom i samo rezultatski neizvesnom meču izgubili od Litvanije 68:73 (17:21, 13:16, 22:16, 16:20).

Bez šuta se ne može... Ni protiv mnogo slabije ekipe, a ne protiv rastrčane i dobre selekcije Litvanije. Posle sedam pobeda, Džikićevi puleni su duelu sa Litvanijom dočekali sa bremenom favorita. Međutim, to je za ove momke bio preveliki pritisak, a to se najbolje pokazalo u broju izgubljenih lopti i promašenih otvorenih šuteva.

Prvu trojku mladi "orlovi" su, recimo, pogodili u drugom poluvremenu, posle devet promašaja. "Maler" je razbio Bogdanović. Do kraja rezultatski neizvesnog meča Srbi su dali tri, a poslednju je dao Miljenović za 62:61! Skok je bio "na mestu", ali šut ne.

Litvanci su se prvi odlepili, a plusu od 11 poena (44:33), što je bilo i najviše za jednu ekipu, kumovala je i brza tranzicija, kontre i, u tom momentu, solidan šut sa distance. Miljenović je posle 0/5 iz igre pogodio trojku... Bogdanović je gađao 7/15 (1/5 za tri), dok bi MVP meča i junak preokreta za finale bio Aleksandar Cvetković. Nije... Cvele je "povukao" na minus 11, dodelio je nekoliko asistencija, pogodio drugu trojku i rezultat vratio u "egal". Meč je završio sa 15 poena, tri skoka i četiri asistencije. Bogdanović je dodao 16 (7 sk, 2 as). Nastića je upisao 11 (9 sk), a Gujaničića osam.

Iako smo stigli i prestigli Litvance, jedna nesmotrenost i nezagrađen koš, nesportska lična i promašen penal Bogdanovića stotinak sekundi pre kraja koštali su nas finala. Ruku na srce, Litvanija je u ovom meču bila za nijansu bolja i imala je bolju statistiku u svim segmentima osim u skoku. 

U drugom polufinalu igraju Španija i Francuska.

SRBIJA U20:

Cvetković 15 (3 sk, 4 as), Lambić 4, Miljenović 4 (3 sk), Dangubić, Bogdanović 16 (7 sk, 2 as), Mitrović 2, Gujaničić 8, Luković, Bešović 4 (3 sk), Drenovac, Marinković 4, Nastić 11 (9 sk).

LITVANIJA U20:

Vajtekunas 11, Pukis, Aniulis, Ulanovas 11 (7 sk, 6 as), Redikas 7, Gedraitis, Moskevičijus, Sabonis, Skucas 14, Cizauskas 13, Jakcas 5, Butkevičijus 10.

(D. J.)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA