≫ 

Reči koje su motivisale fudbalere Reala da zgaze Juventus: Otkriveno šta je Zidan rekao igračima na poluvremenu

Trener Reala pokazao da je sjajan motivator i da odlično ume da podigne ekipu

  • 2
Zinedin Zidan Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Reala postali su prvi u istoriji koji su odbranili pehar Lige šampiona, a ujedno sa njima i Zinedin Zidan, koji takođe ulazi u istoriju fudbala kao prvi stručnjak koji je to uradio od promene sistema takmičenja 1992. godine.

Iako mu je trenerski posao u Kraljevskom klubu prvi u karijeri kada je u pitanju pozicija šefa stručnog štaba, Zidan je već sada ušao u red najvećih trenera svih vremena sa dve osvojene Lige šampiona.

>>> Rodrigez iskulirao Zidana: Snimljen sraman potez fudbalera Reala na kraju meča (VIDEO)

Do odbrane krune Real je došao posle sjajne igre u drugom poluvremenu, kada su postigli tri gola i na kraju razbili Staru torinsku damu konačnim rezultatom 4:1.

Novinari španske Marke uspeli su i da saznaju kako je Zidan motivisao igrače na poluvremenu. On im je održao motivacioni govor koji im je podigao samopouzdanje i moral.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Najbolji ste, ovde ste jer ste najbolji, i morate da pobedite. Dobri ste bili u prvom dijeu, ali moraju da se  poprave neke stvari. Budite agresivniji, pritiskajte ih, i ne dozvolite Juventusu da igra lako kao u prvom poluvremenu - savetovao je Zidan svoje fudbalere.

Utisak je da su Zidanove reči urodile plodom, jer su igrači Reala u druhih 45 minuta odigrali znatno agresivnije i bukvalno su uništili Juventus u razmaku od nekoliko minuta, kada su i prelomili meč i doli do 12. titule u istoriji najjačeg klupskog takmičenja Evrope.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA