≫ 

Zvezda u rekordnom meču sezone zgazila Megu: Dominacija Kuzmića i Bjelice pod košem, ovacije Delija za Ninkovića!

Crveno-beli na parket izašli 80. put ove sezone i vode 1:0 u seriji

  • 5

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su započeli polufinale KLS protiv Mege i posle 85:70 u Pioniru vode sa 1:0 u seriji koja se igra do dva trijumfa!

Očekivano, zasluženo, sa pola gasa...Tako se ukratko može opisati ovaj duel, pet u sezoni između pomenuta dva tima. Inače 80. za crveno-bele što je svakako rekord jer nikada u istoriji nisu igrali toliko puta.

Zvezda je trebala prva četvrtina da se zagreje, a kada su stekli dvocifrenu prednost u finišu prvog poluvremena više ga nisu ni ispuštali.

Nakon 21:21 na isteku prvih 10 minuta, izabranici Dejana Radonjića su do poluvremena stigli do 46:33. U tom trenutku Zvezda je radila šta je htela na parketu, a dominirao je Ognjen Kuzmić.

Društvo u nastavku mu je pravio i Bjelica, a video se očigledan plan Radonjića da ispod koša traži poene. Jer, Mega je bila oslabljena u reketu. Lešić se povredio već na početku, dok je Tejić za manje od četiri minuta u prvom delu zaradio četiri lične greške.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Jedino je Samardžiski bio upotrebljiv u reketu, pošto Kaba nije bio ni planiran za ovaj meč. Makedonac je donekle vukao u prvoj deonici kada su samo on i Jaramaz pogađali, uz jednu trojku Novaka samo.

Kada smo kod trojki, vredi pomenuti da je Zvezda svoju prvu ubacila u 29. minutu kada je Lazić povukao kontru, digao se i - pogodio! I to nakon sedam promašaja njegovih saigrača.

Ako je neke dileme vezane za preokret možda i bilo, ona je nestala u 33. minutu kada je domaći tim otišao na velikih +18. zatim i na +21 kada je Volters ubacio drugu trojku za Zvezdu (71:50). Sve ostalo do kraja je bilo klasično odrađivanje posla.

Najefikasniji u domačem timu bio je Kuzmić sa 20 poena i pet skokova. Bjelica je ubacio 18, Volters osam, Jović sedam, po šest dangubić, Mitrović, Gudurić i Dženkins... S druge strane, Samardžiski i Novak su ubacili po 15, dok su Jaramaz i Spasojević dodali po 12 poena.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Vredi pomenuti i to da je ssusret iz partera pratio i bivši fudbaler crveno-belih Miloš Ninković. On je dobio ovacije od Delija, kao i Vasa Micić koji je u kariejri nosio i dres Mege.

Naredni meč ova dva rivala odigraće u četvrtak veče, dok će Partizan i FMP svoj polufinalni duel početi u sredu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    6. jun 2017 | 23:00

    Bio je i veliki Zvezdas NBA zvezda Nikola Vucevic zar se ne vidi na slici?!Napred ZVEZDO, zgazi ih sve!

  • Czv

    6. jun 2017 | 22:50

    Bravo zvezdo

  • Bojan pfc

    6. jun 2017 | 23:51

    Kakva je to sklanjalica Milojeviću, čime te je uštopao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA