Zabija ne prekida post ni na dan utakmice sa Valetom!

- Mrak pada u 20.18 i posle toga mogu da jedem ribu i pijem mleko i vodu. Nijednu namirnicu ne smem da konzumiram danju, samo noću - reklo je najveće pojačanje Partizana

  • 0

Fudbaler Partizana Muhamed Zabija neće prekidati ramazanski post zbog revanš utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Valete. Libijac je najavio da ni u utorak ništa neće jesti sve dok sunce ne zađe, a medicinski tim crno-belih uverava da to neće predstavljati nikakav problem i da će Zabija biti spreman za sve napore koji ga očekuju u utorak uveče.

- Situacija sa Zabijom je specifična i nova za nas jer se nismo dosad susretali ni sa čim sličnim. Razgovaraćemo s njim u toku dana kako bismo pronašli najbolje rešenje. Uoči utakmice, kad padne mrak, daćemo mu suplemente i tečnost, tako da će on sigurno biti spreman za napore - preneo je stav medicinskog tima crno-belih portparol Nenad Danilović.

Pre nekoliko godina tadašnji fudbaler Crvene zvezde Aval Isah dobio je blagoslov od beogradskog muftije Muhameda Jusufspahića da u danima kad igra utakmicu ne mora da se u potpunosti pridržava posta, ali u Partizanu ne razmišljaju o tome da zovu muftiju u pomoć.

- Zabija ne želi da prekida post i ne vidim zašto bismo zvali bilo koga da ga ubeđuje u to. Mi poštujemo njegovu odluku - rekao je trener crno-belih Vladimir Vermezović.

Zabija tačno zna vreme kad sunce zalazi i izračunao je da ima vremena pre početka sutrašnje utakmice da konzumira hranu.

- Mrak pada u 20.18 i posle toga mogu da jedem ribu i pijem mleko i vodu. Nijednu namirnicu ne smem da konzumiram danju, samo noću - rekao je Libijac, koji je i na pripremama crno-belih u Sloveniji tražio da mu se služi isključivo hrana pripremljena u skladu sa islamskim propisima.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA