≫ 

Grobari ušli na teritoriju Delija i obeležili je, a onda je usledila osveta: Zbog ovih grafita su se umalo poubijali (FOTO)

Jezivoj tuči prethodio je "grafitaški rat" za prevlast u gradskim kvartovima

  • 91

Sukob koji se u četvrtak uveče dogodio u novobeogradskom naselju Dr Ivan Ribar između huligana Crvene zvezde i huligana Partizana, nastavak je intenzivnih i sve žešćih obračuna ovih grupacija poslednjih meseci na prestoničkim ulicama.

>>> Sve o navijačkom Bloku 45, neosvojivoj "tvrđavi" Grobara: Pucnjava je dokaz da je sve otišlo dođavola

Ovaj, poslednji, brutalniji od mnogih prethodnih zbog teškog ranjavanja vatrenim oružjem navijača Partizana, bio je direktna posledica "grafitaškog rata" koji je rasplamsao strasti sa obe strane do tačke  belog usijanja.

Naime, pripadnici frakcije Partizanovh navijača "Vandal boys" ili samo "Vandali", pre izvesnog vremena prekrečili su murale crveno-belih u krajevima koji već godinama važe za teritoriju pristalica Crvene zvezde, konkretno na Bežanijskoj kosi i u okolini (autoput) Bloka 23.

>>>Demoliran ulaz, izjave prestravljenih svedoka: Jutro posle, nekoliko sati od krvavog sukoba navijača kod Bloka 45 (FOTO)

To je, u navijačkom svetu, ubadanje prsta u oko. Šamar. Najozbiljniji vid provokacije. Nešto što zahteva neodložnu reakciju onih kojima je ona upućena.

Sve ono što se dogodilo u četvrtak uveče je zapravo odgovor i odmazda na "obaranje grafita" od strane rivalske grupe. Kako smo uspeli da saznamo, grupa navijača Zvezde oko 22 sata je upala u kraj u kome "vlada" protivnički tabor sa namerom da prekreči sve crno-bele grafite i ne samo to, već da se usput prošeta i pokaže da, ipak, oni vode glavnu reč i na "neprijateljskoj" teritoriji. Sa jasnom namerom da budu primećeni.

Navijači Partizana iz tog kraja su se organizovali i okupili u rekordnom roku i tada je došlo do nemilih scena.

Velika količina nasilja slila se kroz prolaze između zgrada, prizor i zvuci lomljave i urlika huligana bio je uznemirujuć za stanare pomenutog bloka. Sa obe strane bilo je blizu 100 ljudi spremnih bukvalno na sve, čak i na oduzimanje života. Nažalost, dogodio se taj strašan momenat kada je mladić od 19 godina upucan. Upućeni kažu da su sa obe strane "radili" pištolji.

U nastavku pogledajte grafite koji su bili uzrok velikog sukoba Delija i Grobara.

Foto: facebook/srpski navijači Foto: facebook/srpski navijači
Foto: facebook/srpski navijači Foto: facebook/srpski navijači

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    9. jun 2017 | 21:18

    Ja sam navijac zvezde pedeset godina al ovo nema veze sa navijacima,kakvi navijaci ja da ubijem brata srbina zato sto navija za partizan to moze samo ludak ili kriminalac

  • Пиши Ћирилицом, остани Србин!

    9. jun 2017 | 20:04

    доказ немоћи државе

  • Jašim

    9. jun 2017 | 18:47

    Budale!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA