Fiorentina (ne) pušta Jovetića: Juve mora da iskešira 30 miliona evra!

Uprava "ljubičastih" traži da italijanski šampion ponudi koliko i Abramovič, a s druge strane kruže priče da bi Crnogorca pustili i za 22 miliona i veznjaka Luku Maronea

  • 0

Taman kada je prelazak Stevana Jovetića iz Fiorentine u Juventus delovao kao gotova stvar, uprava "ljubčastih" uputila je nove zahteve. Naime, uprava Fiorentine spremna je da pusti Jovetića u Juventus ako Stara dama uplati 22 miliona evra i u suprotnom smeru pošalje Luku Maronea. 

Prema tvrdnjama italijanskih medija, Juventus je prvo ponudio 13 miliona evra plus napadača Alesandra Matrija i veznog igrača Mikelea Pacijencu, ali su "ljubičasti" to odbili.

I vlasnik Čelsija Roman Abramovič je bio spreman da ponudi 30 miliona evra za crnogorskog fudbalera, ali je Fiorentini isplativije da zauzvrat dobije Maronea.

Trener Fiorentine Vinćenco Montela smatra da bi Marone, 22-ogodišnji vezni igrač bio pravo pojačanje za njegovu ekipu.

Prošle sezone Marone je za Juventus odigrao šest utakmica i postigao jedan pogodak. On je za mladu reprezentaciju Italije odigrao 23 utakmice i dao jedan gol.

Prvi napadač Fiorentine Jovetić prošle sezone je sa 14 golova bio najbolji strelac ekipe u Seriji A. On je nezadovoljan što je ostalo bez kapitenske trake, i ukoliko dođe u Juventus, Jovetić će se u Staroj dami priključiti saigraču iz reprezentacije Crne Gore Mirku Vučiniću.

S druge strane, direktor Fiorentine Đanfranko Teotino poručio je da Jovetić ostaje u Firenci do sledećeg leta. Navodno, "ljubičasti" će odbiti svaku ponudu Juventusa ukoliko ona ne bude 30 miliona evra.

- Mislim da će Stevan ostati s nama i da ćemo oko njega graditi ekipu prema željama naših navijača. Puni smo samopouzdanja i želimo da on bude deo našeg projekta za iduću sezonu. Želimo u Ligu šampiona s njim u timu - izjavio je Teotino.

Juventus je za narednu sezonu doveo četiri pojačanja. Iz Parme je vraćen napadač Sebastijan Đovinko, kao slobodan igrač iz Intera je došao Brazilac Lusio, dok su iz Udinezea dovedeni Maurisio Isla i Kvadvo Asamoa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA