Dva puta smo gubili finale, može li Srbija sada do trofeja? Ovih 11 bi Lalatović trebalo da izvede na premijeri EP!

Orlići u subotu počinju napad na krunu

  • 4

Neka ona narodna ''treća sreća'' prati i mladu fudbalsku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj...

Orlići, predvođeni selektorom Nenadom Lalatovićem, napadaju evropsku krunu koja nam je već dva puta izmicala u finalu, računajući period od raspada SFRJ (2004, 2007).

>>> Lalatović zvao Kokezu, Bunjevčevića i Muslina u Poljsku: Dođite, bili biste vetar u leđa igračima na EP!

Te 2004. godine Srbija je u finalu poražena od selekcije Italije rezultatom 3:0, da bi Holanđani tri godine kasnije slavili rezultatom 4:1.

Lalatović sada ima ekipu koja je spoj evropskih i svetskih omladinskih prvaka iz 2013. i 2015. godine, ali i tešku grupu sa Portugalijom, Španijom i Makedonijom u njoj.

Foto: FSS Foto: FSS

Kao što je poznato, prvi meč igramo protiv Portugalije 17. juna i rezultta tog meča bi umnogome mogao da odredi našu sudbinu.

- Radi se o selekciji koja dve godine nije izgubila meč, reprezentaciji koja je superiorno okončala kvalifikacije u svojoj grupi. Mislim da su sedam puta igrali u finalu Prvenstva Evrope za mlade selekcije, da su rekorderi. Veoma su moćna ekipa, ali mi smo Srbija i nikoga se ne plašimo - jasan je Lalatović.

Orlići su tokom priprema imali problema i sa povredama, ali i izostankom Sergeja Milinkovića Savića. Međutim, Lalatović ima ideju ko će ga zameniti i kako će to na terenu sve funkcionisati.

- Imalo smo malo problema, prvo se povredio Živković, onda i Gaćinović. Obojica su ponovo u trenažnom procesu i biće spremni za prvi meč koji je, kao i uvek na velikim takmičenjima, najvažniji. Najbliži da zameni Sergeja je Mijat Gaćinović koji u Ajntrahtu igra na istoj poziciji. U trouglu sa Grujićem i Maksimovićem, pokazalo se na treninzima, odlično funkcioniše - istakao je selektor.

Dakle, prvih 11 protiv Portugalije najverovatnije će biti: Vanja Milinković Savić, Gajić, Veljković, Jovanović, Antonov, Grujić, Maskimović, Gaćinović, Živković, Čavrić, Đurđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA