≫ 

Đurđević u 90. minutu sprečio bruku: Srbija posle vođstva jedva došla do boda protiv Makedonije! (VIDEO)

Sve je krenulo dobro i brzo se pretvorilo u noćnu moru, ali je mala nada sačuvana

  • 68

Fudbaleri Srbije remizirali su protiv Makedonije sa 2:2 u meču drugog kola na U21 Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Orlići su poveli golom Mijata Gaćinovića i dugo je drugi gol visio u vazduhu, ali je realizacija žestoko podbacila. To su Makedonci kaznili i čak su bili na ivici da uzmu ceo plen, ali i sa 2:2 su male šanse da se nešto uradi u poslednjem kolu.

Srbiji na kraju takmičenja u petak predstoji možda i najteži meč, protiv Španaca koji su Makedonce deklasirali sa 5:0.

U prvih osam minuta nije bilo izglednijih prilika, ali se igralo veoma otvoreno i hrabro na obe strane. Onda je i Srbija imala priliku sa distance, Mijat Gaćinović je sa 20-ak metara oprobao šut, ali je lopta otišla visoko preko prečke.

>>>Đurđević se svađa sa sudijom zbog penala, a Gaćinović daje gol: Neverovatna scena pre vodećeg gola Srbije protiv Makedonije! (VIDEO)

>>>Srbija primila gol iz penala, a Milinković-Savić se pokačio s Makedoncem koji je došao po loptu (VIDEO)

Onda je i Grujić pokušao, udarcem glave, prošlo je slično kao protiv Portugala kada je imao zicer, neslavno. Ipak, pravi trenutak dočekan je u 24. minutu. Dugo se kombinovalo oko šesnaesterca Makedonaca, lopta je išla od Grujića do Đurđevića, a on je plasirao u srce kaznenog prostora, gde je oštro za vođstvo šutirao Mijat Gaćinović.

U 35. minutu, Grujić je ponovo bio akter i nestvarno je šta je propustio, sam je izašao u duel sa golmanom, kog je pogodio u ruku.

Dve je izmene u nastavku napravio Lalatović, Filipovića i Ristića je uveo umesto Gajića i Grujića, koji je odigrao ispod nivoa na koji nas je navikao.

Grčevito se bore Makedonci da ne prime drugi gol, pa su odbijeni naleti Živkovića i Plavšića.

Nažalost, loše postavljanje Živkovića u šesnaestercu i igranje rukom donelo je Makedoncima penal, iz kog su oni izjednačili.

Još gori šamar doživljen je u 83. minutu, kada Gjorgijev sa 20 metara odlično šutirao i doneo prednost našim južnim susedima.

Delovalo je da je svaka nada izgubljena, a u 90. minutu Uroš Đurđević odlično je gađao glavom iz mrtvog ugla za 2:2, što je dodatno motivisalo Orliće. Onda je stativa sprečila Andriju Živkovića da postane junak utakmice, najuzdubljivije na turniru do sada.

Srbija - Makedonija 2:2

(Gaćinović  24, Đurđević 90 - Bardi 63p, Gjorgjev 83)

Srbija: Milinković-Savić, Gajić (od 46. Filipović), Antonov (od 77. Ožegović), Veljković, Jovanović, Maksimović, Gaćinovič, Grujić (od 52. Ristić), Plavšić, Đurđević, Đurđević

Makedonija: Aleksovski, Zajkov, Murati, Velkoski, Demiri, Bardi, Nikolov, Markoski, Babunski (od 58. Elmas), Radeski, Avramovski (od 46. Gjorgjev)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    20. jun 2017 | 18:09

    Koliko ovaj Đurđević kvari igru ovih momaka..ovo je mučno gledati.

  • Realan

    20. jun 2017 | 19:47

    Svaka cast fudbalskom savezu na sjajnom izboru trenera,doveli ste ovog laznjaka,coveka koji nista nije uradio u karijeri,bio u Zvezdi nista,i u reprezentaciji nista,sa generacijom koja je osvojila sve! Svaka cast majstore fudbala!

  • Nikola

    20. jun 2017 | 19:44

    Ovaj lalatovic strucnjak od svetskih prvaka napravio amaterski tim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA