Selektor Karadžić posle debakla košarkašica na EP: Snosim punu odgovornost za ovaj rezultat!

Selektor reprezentacije Srbije je istakao da je svesno rizikovao sa pozivima za Sonju Petrović i Anu Dabović, koje nisu fizički bile 100% spremne

  • 8

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Češkoj pošto je u baražu poražena od Letonije sa 70:75, pa tako kao aktuelni šampion Srbija završava takmičenje već u osmini finala.

Selektor Stevan Karadžić preuzeo je odgovornost za poraz, ali je naglasio i da nije bi

- Sigurno ni malo prijatan trenutak s obzirom na to na kakve rezultate su nas navikle ove devojke. Snosim punu odgovornost za ovaj rezultat jer sam odredio ovaj tim za Evropsko prvenstvo - rekao je Karadžić.

- Želeo sam da idu najbolje igračice, ali mislim da devojke koje su ostale u Srbiji nisu mogle adekvatno da zamene Sonju Petrović i Anu Dabović koje su faktički bez pravih treninga došle na šampionat. To je rizik koji sam preuzeo misleći da će nam i nedovoljno spremne pomoći. One su se zaista trudile iz sve snage, ali to očigledno nije bilo dovoljno - istakao je selektor.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Karadžić je naveo da je Letonija u današnjem meču bila bolji i čvršći tim.

- Letonija je imala je više energije i ono emocija i energije što smo potrošili protiv Slovenije, nismo imali u borbi za četvrtfinale ni blizu tog nivoa. Ne kažem da devojke nisu želele, dale su sve od sebe, ali ovo je bio energetski maksimum - rekao je Karadžić.

Selektor je naveo da je Srbija dosta energije potrošila i "jureći" rezultat, ali je pomenuo i neujednačen kriterijum sudija.

- Neujednačen kriterijum suđenja, pogotovo na početku koji je bio dosta nejasan. One su napravile veliku prednost od 15 razlike koju smo mi jurili i tu potrošili dosta energije da stignemo rezultat. Od igrača sa klupe, Tamara Radočaj nam je donela energiju, ali je sve to bilo malo. Videlo se i na Sonji Petrović da je zaista iscrpljena, nije bilo ni humano što sam je toliko držao na terenu, ali probali smo sve što smo mogli i zaista nemam ništa da im zamerim - dodao je.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Srbija je današnjim porazom ostala bez šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Španiji.

- Napraviće se analiza i treba da se napravi plan šta i kako dalje, jer nećemo igrati na Svetskom prvenstvu sledeće godine. Bez obzira na to, reprezentacija mora da se okupi i sledeće godine, u kom god sastavu i da odigra neke turnire i prijateljske utakmice za koje su već stigli pozivi. Treba da se nastavi kontinuitet okupljanja i ubaci sveža krv u ekipu, to je ono što mogu da kažem vruće glave - rekao je Karadžić.

- Imao sam dogovor do završetka ovog prvenstva... Razmišljam sportski, logično, nemoguće da se reprezentacija ne sastaje dve godine bez obzira na ovaj loš rezultat. To bi bilo neozbiljno - dodao je on.

Srpska košarkašica Sonja Petrović zaplakala je posle meča.

- Sonja je veliki borac, veliki igrač i pravi šampion. Ovo je sport, nije kraj sveta, važno je napraviti dobru analizu i isplanirati šta i kako dalje - rekao je Karadžić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    21. jun 2017 | 00:25

    Jos jedan sns kadar sa diplomom,upropastise i on i lalatovic prvake.To im ide od glave.Sramota

  • Racki

    20. jun 2017 | 23:46

    Tralalatovic i on dva zvezdasa ...naspram Maljkovicke i Veljka Paunovica pametnom dosta

  • Filip Djapic

    21. jun 2017 | 02:15

    Bilo je i drugih kosarkasica koje su bile spremne i 120% stvarno greota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA