• 8

Na svetu postoje samo američka i jugoslovenska škola košarke, sve ostalo je zabluda! Legendarni košarkaš bacio svima istinu u lice! (VIDEO)

Uz američku nacionalnu selekciju najviše titula prvaka sveta ima selekcija Jugoslavije, a naši basketaši dominiraju u igri tri na tri

  • 8

Basket reprezentacija Srbije odbranila je titulu prvaka sveta, a naši košarkaši su aktuelni vicešampioni sveta i Olimpijskih igara. Oba puta su u finalu poraženi od selekcije SAD, to jest Drim tima.

Sanjaće ovu trojku Srbije: Pogledajte šut koji je presudio Amerikancima! (VIDEO)

Ovo jasno pokazuje da na svetu postoje dve škole košarke, američka i srpska (nekada jugoslovenska) Jer kad pogledate naše legendarne igrače i trenere koji su stvorili jugoslovensku košarku (Aca Nikolić, Ranko Žeravica, Bora Stanković, Radomir Šaper) plus kasnije Duda Ivković, Svetislav Pešić, Željko Obradović, Boža Maljković i drugi, jasno je odakle dolaze- iz Srbije.

>>> Prvaci sveta su nam pokazali akciju ''Srbija'' iz koje uvek pogode koš: Svi pokušavaju da ih iskopiraju, ali niko nije uspeo (VIDEO)

Ovo potvrđuje i legendarni košarkaš Ljubodrag Duci Simonović koji je danas doktor nauka iz filozofije, a bio je osvajač zlata na Svetskom prvenstvu 1970. u Ljubljani i najbolji igrač tog šampionata sa 21 godinom.

- Uspon košarke kod nas je počeo od 1961. godine kada smo počeli da osvajamo prve medalje. Tad je košarka postala popularna i odomaćila se i počelo se sa radom. Pored NBA lige u svetu nije nikada postojala druga škola košarke osim jugoslovenske.

Šta vi mislite, da li stvarno postoje samo američka i jugoslovenska škola košarke?

Glasajte
Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

- Danas ove kapitalističke bitange iz Evrope ne žele da pomenu da je Jugoslavija jedina pored NBA, to jest Amerike imala svoju školu košarke.

- To ima svoju dimenziju u nekom vremenu nekih drugih vrednosti. Niko neće da pomene da je Jugoslavija imala tu školu košarke - rekao je Simonović.

Pogledajte njegovu izjavu

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ccc

    Zato jih redovno sisamo ko ovce...

  • Duka

    Dok su se Jugoslavija i SSSR uvek borili za prva dva mesta drugih nije bilo nigde, tu je uskakala i veoma jaka Italija i ponekad Španija, ali samo ponekad

  • PSIHO

    A indonezanska kosarka?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima