Na svetu postoje samo američka i jugoslovenska škola košarke, sve ostalo je zabluda! Legendarni košarkaš bacio svima istinu u lice! (VIDEO)

Uz američku nacionalnu selekciju najviše titula prvaka sveta ima selekcija Jugoslavije, a naši basketaši dominiraju u igri tri na tri

  • 8

Basket reprezentacija Srbije odbranila je titulu prvaka sveta, a naši košarkaši su aktuelni vicešampioni sveta i Olimpijskih igara. Oba puta su u finalu poraženi od selekcije SAD, to jest Drim tima.

 

Sanjaće ovu trojku Srbije: Pogledajte šut koji je presudio Amerikancima! (VIDEO)

 

Ovo jasno pokazuje da na svetu postoje dve škole košarke, američka i srpska (nekada jugoslovenska) Jer kad pogledate naše legendarne igrače i trenere koji su stvorili jugoslovensku košarku (Aca Nikolić, Ranko Žeravica, Bora Stanković, Radomir Šaper) plus kasnije Duda Ivković, Svetislav Pešić, Željko Obradović, Boža Maljković i drugi, jasno je odakle dolaze- iz Srbije.

 

>>> Prvaci sveta su nam pokazali akciju ''Srbija'' iz koje uvek pogode koš: Svi pokušavaju da ih iskopiraju, ali niko nije uspeo (VIDEO)

 

Ovo potvrđuje i legendarni košarkaš Ljubodrag Duci Simonović koji je danas doktor nauka iz filozofije, a bio je osvajač zlata na Svetskom prvenstvu 1970. u Ljubljani i najbolji igrač tog šampionata sa 21 godinom.

 

- Uspon košarke kod nas je počeo od 1961. godine kada smo počeli da osvajamo prve medalje. Tad je košarka postala popularna i odomaćila se i počelo se sa radom. Pored NBA lige u svetu nije nikada postojala druga škola košarke osim jugoslovenske.

 

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

- Danas ove kapitalističke bitange iz Evrope ne žele da pomenu da je Jugoslavija jedina pored NBA, to jest Amerike imala svoju školu košarke.

 

- To ima svoju dimenziju u nekom vremenu nekih drugih vrednosti. Niko neće da pomene da je Jugoslavija imala tu školu košarke - rekao je Simonović.

 

Pogledajte njegovu izjavu

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hmmm..

    23. jun 2017 | 23:31

    Duci kraljinaaaaa!!!!

  • Srbin

    24. jun 2017 | 00:17

    Postoji i odlicna litvanska,a americka je diskutabilna,prvo imaju stotine miliona stanovnika,drugo i veliko pitanje dopinga.

  • Duka

    24. jun 2017 | 08:45

    Dok su se Jugoslavija i SSSR uvek borili za prva dva mesta drugih nije bilo nigde, tu je uskakala i veoma jaka Italija i ponekad Španija, ali samo ponekad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA