Pomoćnom treneru Rijeke je rušenje aviona JNA u ratu veći uspeh od titule: Zaigra mi srce kad prođem pored tog mesta (VIDEO)

Miletić je svojim izjavama privukao pažnju javnosti u regionu

  • 24

Vjekoslav Miletić, pomoćni trener novog šampiona Hrvatske Rijeke, privukao je pažnju detaljima iz svog života koji nemaju veze sa fudbalom.

 

U intervjuu koji je dao "Večernjem", Miletić je istakao kako mu je učešće u ratu devedestih godina važnije od bilo koje titule.

 

Pohvalio se Miletić da je srušio avion JNA.

 

- Srušio sam avion. U JNA sam bio obučen za "strelu 2", kad sa ramena gađate avion. Na ličkom ratištu 11. novembra 1991. godine dogodila se situacija da sam imao kod sebe tu "strelu 2". Opalio sam, i što bi rekli fudbaleri, pogodio! Na opšte zadovoljstvo svih - rekao je Miletić, rekavši da mu je iskustvo u ratu doprinelo i u trenerskom radu.

 

- Iako to nastojim da držim u sebi, često kažem sebi da ću kad budem podvlačio crtu i zbrajao osvojena prvenstva, kupove i superkup, učestvovanje u ratu ću staviti sebi na prvu poziciju u životu. Uz veliko zadovoljstvo što sam učestvovao, srećan sam što sam uspeo da ostanem normalan i zdrav i što sam mogao pomoći u formiranju sebe, okoline i društva. Premda nisam siguran da sam uspeo sa društvom - dodao je on.

 

Fudbalsku karijeru nije imao, nastupao je uglavnom na niželigaše i imao tešku povredu. Usred svega se prijavio u Zbor nardone garde, a to iskustvo je prepričavao i u razgovoru za klupsku televiziju.

 

- To su sećanja koja se ne zaboravljaju. Svom sinu sam pokazivao mesto gde se to desilo. Kad god prođem pored tog mesta, zaigra mi srce i celo telo. Ako bih i napravio neku karijeru kao trener, mogu da kažem da je za mene najveća stvar učestvovanje u domovinskom ratu - rekao je pomćni trener Matjaža Keka.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UBICO

    24. jun 2017 | 00:20

    Avion JNA u kojem je bio i poginuo covek koji ima 3 dece.Proklet da si Hrvatska sramoto.

  • Radikalni HAMAS

    23. jun 2017 | 23:53

    Čega se pametan stidi,time se budala ponosi...

  • Djeneral

    24. jun 2017 | 00:44

    Njihov državni problem,uopšte i stanovnistva nije PDV,porez,male plate,problem su im Srbi,problem su im od kad su stvorili svoju jadnu drzavu i ne shvatam kako je to moguće i dalje.......komsije imate ozbiljnih psihickih problema. Jos ovaj kao neki trener umjesto da dijeli lekcije kako se jedan sportista treba ponasati on s*re ko foka. Pored svega ja i dalje poštujem Srnu,Modrica,Mandzu.....možda zato sto sam Srbin?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA