Jokić ostao bez dve NBA nagrade: Ni ova majstorija Srbina nije mogla da nadmaši Stefa Karija (VIDEO)

Srpski centar ostao bez dva individualna NBA priznanja, najbolju asistenciju sezone i nagradu za igrača koji je najviše napredovao

  • 2
Foto: Guliver/Matthew Stockman/Getty Images Foto: Guliver/Matthew Stockman/Getty Images

Nikola Jokić nije dobio priznanje na ceremoniji dodele individualnih priznanja NBA lige, gde je za MVP-ja izabran Rasel Vestbruk. Srpski centar je bio u konkurenciji za dve nagrade, za igrača koji je najviše napredovao i za asistenciju sezone, ali njegovo ime nije izvučeno za pobednika.

>>> Trener Denvera stigao u Srbiju i otkrio plan za Jokića! Ali zašto nije odgovorio o njegovom nastupu za reprezentaciju?

Igrač koji je najviše napredovao bio je Janis Antetokumbo, reprezentativac Grčke koji je imao fenomenalnu sezonu u Milvokiju. On je na kraju ubedljivo bio prvi sa 428 poena i 80 glasova za prvo mesto. Drugi je bio Jokić sa 161 poenom i 14 glasova za prvo mesto, a treći centar Jute, Rudi Gober koji je pokupio 113 poena i jedan glas za prvo mesto.

Jokić nije dobio priznanje ni za sjajnu asistenciju koju je imao u duelu protiv Indijane, kada je dodao Čendleru iza leđa, bez gledanja za lako poentiranje pod košem.

Ipak, to priznanje je na kraju su podelili Drejmond Grin i Stef Kari, koji su izveli fenomenalnu akciju za Kevina Durenta, koji je efektno zakucao.

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić ostao je bez nagrade za rukija sezone, a to priznanje je otišlo u ruke Malkoma Brogdona iz Milvokija, koji je dobio više glasova od dvojca Filadelfije - Darija Šarića i Džoela Embida.

Za najboljeg defanzivnog igrača odabran je Drejmond Grin, za trenera sezone Majk D'Antoni iz Hjustona, najbolji šesti igrač je Erik Gordon iz Hjustona, dok je najbolje zakucavanje delo Viktora Oladipa, a najbolju blokadu imao je Kavai Lenard.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    27. jun 2017 | 09:39

    SRAMOTA!!! Jokic je trebao da dobije nagradu bar za igraca koji je najvise napredovao, a Saric za rukija sezone. Ipak, njih dvojica su sa Balkana, ne moze se protiv Amerikanaca.

  • Miloje Bubanja

    27. jun 2017 | 10:30

    za asistenciju nisam bio upucen,ali za igraca koji je najvise napredovao, bio sam 100% siguran da ce biti janis..ali sam znao da ce jokara da bude drugi,cestitam oboici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA