≫ 

Zvezda odgovorila Vuletiću za ''silovanje istorije'': Vaša izjava je dokaz da smo mi u pravu!

Član UO Zvezde, Božidar Cerović, reagovao je na izjavu potpredsednika Partizana povodom zahteva crveno-belih za priznavanjem dve titule

  • 6
152 Derbi FK Partizan - FK Crvena zvezda, Vladimir Vuletić i Zvezdan Terzić

Foto: Marko Todorović

Oštra izjava potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića, povodom Zvezdinog zahteva da joj se priznaju titule iz 1946. i iz sezone 1985/86. On je taj zahtev okarakterisao kao silovanje istorije, a dan kasnije stigao je odgovor sa Marakane.

 

U ime Zvezde odgovorio je Božidar Cerović, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu i član UO Crvene zvezde, koji je i u sezoni 1986/87 bio član uprave kluba sa Marakane.

 

- Bravo Vuletiću! Sve ste rekli tačno - Partizanu je Sud udruženog rada dodelio titulu u sezoni 1985/86. na način zabranjen svim sportskim propisima, od povelje Međunardonog olimpijskog komiteta preko statuta FIFA, pa naniže. Jedinu zakonitu titulu osvojila je i to na terenu, FK Crvena zvezda što su potvrdili nadležni organi FSJ, službeno objavili, obavestili UEFA pa je FK Crvena zvezda naredne sezone igrala Kup Šampiona kao prvak Jugoslavije.

 

Printskrin: Youtube/Danas Conference Center

Printskrin: Youtube/Danas Conference Center

 

- Zbog toga je Skupština FK Crvena zvezda kao najviši klupski organ i zatražila da se uredi evidencija o osvojenim šampionatima koja je na nedozvoljen način menjana nekoliko godina kasnije. Zato hvala Vuletiću što je bio decidan i objasnio da je Sud udruženog rada koji danas i ne postoji tada proglasio FK Partizan prvakom u sezoni 1986/87. Njegova izjava će ogromno pojačati zvezdine argumente. Koristićemo je... - naveo je Cerović.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • posmatrac

    29. jun 2017 | 16:48

    Cerovicu, Partizan je od pocetka pa do kraja tog prvenstva bio prvi na tabeli a i sam znas ko je sa Sajberom (iz Zvezde) dogovorio da se oduzme titula Partizanu. U Politikinom ekspresu danima je izlazio feljton pod nazivom KRADJA TITULE u kome je SVE do tancina opisano kako je tekla realizacijaq tog dogovora.

  • Delija u srcu

    29. jun 2017 | 16:10

    Sramota me je ovog Zvezdinog rukovodstva. Ne zanima me kakvi su u Partizanu. Duša me boli kad vidim ko vodi Zvezdu. Ovo kažem najiskrenije.

  • Kip

    29. jun 2017 | 16:19

    Upravo tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA