Na dan Jokićevog otkaza, Vujošević iz Sarajeva zagrmeo o patriotizmu i neodazivanju!

Zaboleli su Vujoševića otkazi u BiH

  • 53

Novi selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević bio je oštar u prvom obraćanju medijima pred start priprema za Eurobasket.

Razlog su otkazi koji su pogodili njegov tim, što je problem sa kojim se suočila i Srbija zbog odluke Nikole Jokića da ne igre. U bosanskom slučaju, glavne zvezde Jusuf Nurkić i Mirza Teletović nisu bili dostupni novom selektoru.

- Glavni igrači su ono koji su ovde, to su oni što su se odazvali i što hoće da igraju za reprezentaciju. Nadao sam se drugačijoj reakciji, znao sam da postoje određeni problemi, ali da vam kažem, ja te ljude ne poznajem. Koji su motivi, razlozi, ne znam. Na jučerašnjem okupljanju bili su Kikanović, Milošević i Stipanović. Svi oni imaju probleme sa povredama, pogotovo Kikanović i lekar je zaključio da mogu da se pridruže posle dve i po sedmice pauze, što ja nisam htio da prihvatim - započeo je priču Vujošević, a prenosi Oslobođenje.

>>>Iz Denvera dvojica idu na Eurobasket: Nema veće časti od predstavljanja svoje zemlje!

>>>Ovo je već drugi Jokićev otkaz u tri godine: Sećate li se kako je Sale bio ogorčen posle prvog?

>>>Zbog tebe smo ustajali u pola noći, više nas ne zanimaš: Brutalni komentari zbog Jokićeve odluke da ispali Srbiju

- Oko ovih drugih igrača očekujem da se UO oglasi, ova dva igrača iz NBA (Mirza Teletović i Jusuf Nurkić) i Gordića, Polutka, Karahodžića. Ponos i patriotizam se ne uče u školi i na treningu. Ili ga imaju ili nemaju. Treba svi ti igrači da objasne i da ih pitate šta imaju važnije da rade ovog momenta osim da igraju za reprezentaciju. Naravno Savez ima mehanizme, da pronađe određene stvari za one koji nisu zainteresovani da igraju, da im bude komotnije da igraju nego da ne igraju.

Bio je iskren Vujošević kada je govorio o dometima i kvalitetima ovakvog tima.

- Ne bih voleo da je bilo ko ovde na silu, Savez mora da se oglasi da zauzme neki stav. Ali oni koji nisu tu me ne interesuju, 15. će se priključiti Renfro i to je ono što imamo. To je reprezentacija Bosne i Hercegovine. Nije to veliki kvalitet, jeste veliki potencijal. Igrači su sa velikom energijom odradili prvi trening, što je i normalno kada nema umora. Glupo bi bilo da nije tako - istakao je Vujošević i potom dodao da se nije ništa dogovorio sa Mirzom Teletovićem.

On je napravio poređenje sa Pau Gasolom, legendom Španije koju su samo povrede i godine mogle da spreče da nastupi za nacionalni tim.

- Svi NBA klubovi savetuju igračima da ne igraju za reprezentaciju, ali i Gasolu je to savetovano, pa je igrao. Neki stepen odgovornosti nije uvek isti. Teletović je u poznim godinama, dao je reprezentaciji dosta i trebalo je lepše da se oprosti. Od Nurkića sam očekivao više s obzirom da ga ne poznajem - zaključio je Vujošević.

Bura je BiH potresla u istom danu kada je i Srbiju pogodila odluka Nikole Jokića da pauzira, zbog čega je i selektor Orlova Aleksandar Đorđević odlučio da skrati spisak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deni

    4. jul 2017 | 09:38

    Potpno je čovek u pravu. Čemu repreznacije ako se ne dopušta najboljm igračima da igraju za nju? A pojedinci iz RS neka svoju mrżnju čuvaju za svoju kuċu a neka je ne šire javno po medijima. Bilo je Srba i biċe koji će se rado odazvati da igraju za BiH. A svako ide tamo gde misli da će mu biti bolje. Sreċno i mnogo uspega i Duletu i BiH i naravno Srbiji!

  • Sanja

    4. jul 2017 | 12:39

    Dule je čovek koji gradi mostove prijateljstva i dobrih komšijish odnosa. Želim mu mnogo sreće i uspeha na tome putu.

  • Kalimero

    4. jul 2017 | 09:51

    Joj ovih republikosrba i njihovih komentara, tuknu mržnjom na veliko. Voleti Srbiju ne znači mrzeti druge. Može se navijati i želeti dobro i Srbiji i BiH. Politiku ne treba mešati u sport ili barem što manje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA