DAN ČETVRTI: Rukometaši sa Hrvatima, Đoković na Rodika, antologijsko plivačko finale

Bogat dan srpskih sportista u utorak u kojem prednjače kolektivni sportovi

  • 0

Četvrtog dana prednjačiće kolektivni sportovi Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu. Boje naše zemlje braniće odbojkaši, rukometaši, vaterpolisti, veslači i Novak Ðoković.

Prvi su na teren izašli odbojkaši Srbije, koji su savladali selekciju Tunisa 3:1 u utakmici drugog kola B grupe. Izabranici Igora Kolakovića posle poraza od SAD imaju priliku za popravni. Tačnije novi kiks, prvaka Evrope bi sasvim izvesno ostavio bez palsmana u četvrtfinale, pa poraz ne postoji kao opcija u sredu ujutru.

Deset minuta kasnije četverac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Ðerić pokušaće da se kroz repesaž domognu polufinala.

Srpski veslači su u kalifikacijama odlični bili do 1500 metara, imali direktan plasman u polufinale, ali su popustili. Popravni bi trebalo da potvrdi kvalitet mladog sastava.

HRVATI ŽELJNI OSVETE, MI POBEDE

Nakon početnog poraza od Španije, izabranici selektora Veselina Vukovića sastaju se sa selekcijom Hrvatske u derbiju kola B grupe. Taj meč na programu je od 17.15. U komšiluku danima pozivaju na osvetu za poraz u polufinalu Evropskog prvenstva u januaru. Nadamo se da Ilić, Stanić i drugovi to neće dozvoliti i da će "orlovi" osvojiti dva boda vredna realne šanse da se domognemo četvrtfinala.

Mnogo lakši zadatak imaće vaterpolisti Srbije, koji se od 19.20 sastaju sa selekcijom Velike Britanije. Šta reći o ovom meču osim da želimo Britancima puno sreće da se pred razgoropađenom četom Dejana Udovičića ne obrukaju previše pred svojom publikom.

STJEPANOVIĆ SANJA MEDALJU, NOVAK SA RODIKOM

Šlager večeri bi trebalo da bude finalna trka na 200 metara delfin. Velimir Stjepanović će pokušati da se domogne medalje u konkurenciji Felpsa, Jukića, Čeha...

U utorak bi na teren trebalo da izađe i Novak Ðoković, koji u drugom kolu olimpijskog turnira u Londonu igra protiv Amerikanca Endija Rodika.

Dva igrača su se sastajala osam puta, Rodik ima pet pobeda, a poslednji meč su odigrali 2010.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA