≫ 

Kako će izgledati Mutin Partizan? Već je najavio ime koje morate da zapamtite, a navijačima je poručio: Teram po svom i ako me ne budete razumeli!

Sam Nikolić je dao osnovne smernice za izgled i ciljeve Partizana naredne sezone

  • 14

Partizan je ponovo u vrlo delikatnoj situaciji. Srećom po crno-bele, na takve je navikao novi trener Miroslav Nikolić, o čijoj struci i reputaciji ne treba polemisati.

Sa dugogodišnjim iskustvom u nacionalnom timu i u klubovima, kao i prepoznatljivom energijom, popularni Muta je prihvatio poziv, iako ga je ugovor još par godina vezivao za Dinamik. To je moglo da izazove osmeh na licima navijača Partizana.

>>> Nervirao Grobare izjavama, vodio Milov "drim tim", skidao sako za Duleta, a sada preuzeo Partizan

Crno-beli su u četvrtak dobili svoje rivale u Evrokupu (Lokomotiva Kubanj, Alba iz Berlina, Lijetvos Ritas, Bilba i Limož), pa su pitanja za Mutu uglavnom ista - sa kojim snagama će Partizan ići u narednu sezonu?

Iz ekipe su za sada otišli Vilijam Hečer, Stefan Birčević i Uroš Luković. Pod ugovorima su i dalje Vanja Marinković, Slobodan Jovanović i Nikola Tanasković, Mihajlo Andrić i Miloš Koprivica. Sam Muta je najvaljivao da vidi Novicu Veličkovića kao legendu Partizana u svom timu...

Nedavno je stiglo i prvo pojačanje - 20-godišnji bek Tom Vilson iz Australije, koji je nastupao sa velikim uspehom za U17 i U19 reprezentacije.

Predsednik Dinamika Velibor Jojić, koji se pominjao kao kandidat za predsednika Partizana, bio je spreman da u Humsku pošalje igrače Andreja Stevanovića, Strahinju Gavrilovića i Aleksandra Lazića, ali Nikolić je to isključio kao opciju zbog razvoja igrača u klubu na Dorćolu.

Sam Nikolić je dao osnovne smernice za izgled Partizana naredne sezone: mladi igrači sa četiri ili pet starijih domaćih igrača, uz manji broj stranaca sa koledža na deficitarnim pozicijama centra i plejmejkera.

- Potrebno je brzo napraviti transformaciju igre sa nekim novim košarkašima koje planiram da dovedem i da već u prvoj godini napravim prepoznatljiv stil. A opet, niko nije pravio tim za godinu dana. Prve sezone će glavni zadatak biti da izdržimo imperativ pobeda, pritisak navijača, a već one sledeće godine možemo da napadnemo trofeje. Ako to navijači budu razumeli, OK. Ako ne budu razumeli, ja ću i dalje terati po svome. Uostalom, neće mi biti problem da odem ako neko proceni da to nije pravi put. Mada mislim da je ova priča jedini spas za klub u ovom trenutku - rekao je Nikolić za "Alo".

Imena koja su se mogli čuti u spekulacijama su Marko Tejić, Ivan Marinković, pa i talentovani Marko Pecarski. Ništa o tim imenima nije govorio Muta, ali je u intervjuu "Žurnalu" vrlo uvereno najavio jednog igrača.

- Reći ću vam samo jedno ime, Alen Smailagić. Igra u Beku, četvorka, 2000. godište. Baš verujem u njega. Da ne pričam o drugima, koji će se razvijati kroz Dinamik, gde će skupljati neophodno iskustvo. Ali, prvo da vidimo šta nam je potrebno - rekao je novi trener crno-belih, istakavši da će napraviti makar dva-tri igrača koji će konkurisati za nacionalni tim.

Da čujemo vaše mišljenje - hoće li Muta vratiti Partizan na puteve slave?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan pfc

    7. jul 2017 | 14:18

    Napred Partizan

  • Grobar

    7. jul 2017 | 15:05

    Прве сезоне опстанак па после градимо мало по мало

  • Torimica

    7. jul 2017 | 15:22

    Jel se to izmedju redova provuklo da ce Dinamik biti partizanova razvojna ekipa,tj da su se fuzionisali?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA