Zvezda se sa Malte vratila bogatija za novi ugovor! (FOTO)

Crveno-beli i Balzan postigli dogovor o međusobnoj saradnji

  • 4

Crvena zvezda se nije proslavila u revanš meču 1. kola Lige Evrope protiv Florijane, gde je remizirala sa petoplasiranim timom sa Malte iz prošle sezone, ali se sa ovog ostrva u srcu Sredozemnog mora vratila bogatija za jedan ugovor.

>>> Zvezdini navijači divljali po ulicama Malte: Meštani zgroženi šta su ostavili za sobom, primećen i Bogdanov! (FOTO)

U pitanju je sporazum o saradnji između Zvezde i vicešampiona Malte, ekipe Balzana, a klubovi su dogovorili da ubuduće treneri crveno-belih dolaze na Maltu i da obučavaju fudbalere Balzana u svim kategorijama, dok će Zvezda zauzvrat imati pravo preče kupovine igrača ovog kluba u slučaju da bude zainteresovana za nekog od njih.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sporazum su potpisali predsednici Zvezde i Balzana, Svetozar Mijailović i Anton Taljafero, a posrednik u celom poslu bio je Vladimir Simović, sportski direktor kluba sa Malte, koji je ranije bio skaut crveno-belih u omladinskoj školi sa Marakane.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Srećan sam što sam imao priliku da spojim dva kluba u kojima sam radio i koje volim. Ovakva međunarodna saradnja klubova je nešto što može da raduje. Velika je čast jednom malteškom ambicioznom klubu kao što je Balzan da ima mogućnost da ga fudbalski edukuju stručnjaci Crvene zvezde i da najtalentovanija deca imanu priliku da se oprobaju u jačoj konkurenciji, kao što je omladinska škola Zvezde.

- Sa druge strane je to pokazatelj Zvezdi da je u inostranstvu jako cenjena i poštovana kao fudbalski gigant kao i još jedan potencijalni izvor talentovanih mladih igrača - rekao je Simović za Telegraf.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Котеж Циганин

    8. jul 2017 | 16:10

    Boze me ti sacuvaj dokle je moj klub dosao...DNO I MULJ.

  • Mikser

    8. jul 2017 | 15:50

    Ode Balzan pod strčaj, ukopaće ih "doktor" Terza zajedno sa zvezdom, živi bili pa videli...

  • NN

    9. jul 2017 | 15:37

    Hahahaha....pa kod nasnema mesta za nase mlade igrace,a bice za nekog iz Balzana...hahahaha...terza doktor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA