≫ 

Zvezda vodila 3:1, pa dozvolila Florijani da izjednači: Odbrana crveno-belih bila je kriminalna na Malti (VIDEO)

Crveno-beli u završnici ostali bez pobede u revanšu 1. kola, pošto je igra u poslednjoj liniji bila ispod evropskog nivoa

Crvena zvezda se plasirala u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je na Malti remizirala sa Florijanom (3:3). Zvezdi je ovaj rezultat bio dovoljan za prolaz dalje, pošto je na Marakani u prvoj utakmici pobedila sa 3:0 Crveno-bele u narednom kolu očekuje put u Kazahstan, gde ih čeka Irtiš iz Pavlodara, koji je u revanšu 1. kola savladao Dunav Ruse sa 2:0 i tako ukupnim rezultatom 3:0 prošao dalje.

Boaći je postigao po gol u oba poluvremena, nakon što se odlično snalazio u kaznenom prostoru, dok je jedini gol za domaćine delo kapitena Pizanija sa bele tačke na isteku prvog poluvremena, posle penala koji je posle greške skrivio Abraham Frimpong.

Zvezda je vodila i sa 3:1 posle gola Milijaša, ali je loša igra odbrane, koja je na ovom meču bila ispod svakog nivoa, dozvolila Florijani da postigne dva gola do kraja i da na kraju obebzedi remi.

FLORIJANA - CRVENA ZVEZDA 3:3

(Pizani 45 pen, Vela 78, Varela 84 - Boaći 13, Boaći 70, Milijaš 76)

Crvena zvezda: Manojlović, Stojković, Frimpong, Savić, Anđelković, Le Talek, Račić, Srnić, Rikardinjo, Milić (Milijaš63), Boaći

Florijana: Metju Krek, Pisani, Pepe, Baldakino, Enrike, Najar, Borg, Vela, Fintanela, Kabral, Varela

Meč je odlično počeo za Zvezdu, pošto je Boaći već u 13. minutu postigao gol za 1:0. Tada je već bilo jasno da će Zvezda ići dalje, jer je Florijani bilo potrebno da postigne čak pet golova da bi nadoknadila poraz od 3:0 sa Marakane.

Zvezdin napadač je odlično skočio u kaznenom prostoru posle centaršuta Uroša Račića, koji je centrirao sa leve strane. Lopta je posle šuta Boaćija zakačila stativu i odbila se u mrežu golmana Maltežana za radost oko 400 navijača Zvezde, koji su došli na ovo gostovanje.

Zvezda je nakon toga kontrolisala duel, malo je primirila igru, ali nije imala ozbiljnijih šansi izuzev dobrog pokušaja Rikardinja sa distance u jednom momentu, kada je lopta prošla pored stative.

I kada je delovalo da će Zvezda s prednošću na odmor, Frimpong je napravio glupost i bez potrebe je oštro startovao u kaznenom prostoru, posle čega je arbitar dosudio penal za domaćine, koji je iskoristio kapiten Pizani.

Kako je počelo drugo poluvreme, tako je Florijana počela žešće da napada, ali nije uspevala da stigne do gola. To je na kraju pošlo za nogom Ričmondu Boaćiju, koji je u 70. minutu postigao novi gol. posle jedne gužve u kaznenom prostoru lopta se odbila do napadača iz Gane, koji je šutirao snažno i iz voleja zakucao loptu u mrežu Florijane.

A onda je viđena totalna ludnica u narednih desetak minuta. Zvezda je povela sa 3:1 golom rezerviste Milijaša, koji je iskoristio asistenciju Boaćija, i delovalo je da je sve rešeno. Međutim, samo dva minuta kasnije Florijana je smanjila prednost, da bi u 80. minutu posle neverovatne šanse i promašene prilike Anđelkovića Gobeljić dobio crveni karton.

Florijana je iskoristila brijčanu prednost na terenu i postigla je gol za 3:3 posle gola Varele, koji se neprimereno radovao i dobio je crveni karton za to.

Pogledajte i sve golove sa utakmice:

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, a Zvezdi ostaje žal što nije i na Malti zabeležila pobedu, jer bi tako pobolšala UEFA koeficijent. Ono što posebno može da brine Vladana Milojevića jeste igra odbrambene linije, koja je igrala ispod svakog nivoa, naročito za evropske prilike.

Mogla je Florijana čak da postigne još nekoliko golova, jer nije bilo dobre komunikacije između štopera i golmana Manojlovića, koji su bili prilično neoprezni, nekoncentrisani, i pravili su neke početničke greške.

To je nešto što bi Zvezdu moglo skupo da košta. Zato i ne čudi što rukovodstvo crveno-belih traži čak dva pojačanja u zadnjoj liniji odbrane. Srđan Babić bi uskoro trebalo da bude predstavljen, a čeka se i drugi štoper, a za to mesto konkurišu Vujadinović i Baša.

Kako god, već protiv Irtiša, koji se pokazao kao čvrsta ekipa, biće sigurno mnogo teže i Zvezda mora da igra mnogo bolje nego što je to bilo u obe utakmice protiv Florijane ukoliko želi prolaz u 3. kolo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    6. jul 2017 | 23:27

    Grobar sam do koske, ali i veliki Srbin. Za Mladost nema šta da mi bude žao jer ono prase od trenera nije ni pokušalo da animira ekipu za duel već ih je poveo u šoping. Za Višu mi je tako drago u inat njihovoj sujetnim upravi što oteraše Bataka koji je bar bio gospodin i matori se čak i kvalitet. A Zvezda.... E ta Zvezda.... Razmontiraše prošlogodišnju ekipu, dovedoše petoricu u par dana od kojih trojica nisu pošteno igrala ni ševe na treningu a kamoli jednu celu utakmicu. Dakle isti recept kao što je Blic skoro naveo kako je kroz Zvezdu prodefilovalo preko 70 igrača od kojih neki još nisu ni debitovali. Umesto najveće prevare od trenera na ovim prostorima, oni dovedoše još goru zamenu, anonimusa, bez ikakve crte karaktera, harizme i iole nekog fudbalskog znanja. Poštovani navijači Zvezde, vaš dr Zvezdan je direktan i jedini krivac za sve što se događa, čovek koji je uništio OFK, stari klub za koji je nekada navijalo trećina Beograda, pamte oni stariji... Moje čekam da vidim na delu, za sada nesvakidašnji princip rada na ovim prostorima (cela ekipa ostala na okupu) ali u foteljama isti lihvari i džambasi. Sportski pozdrav!

  • NIGHTRAIN

    6. jul 2017 | 22:03

    Jedva smo prosli florijanu.budi bog snama

  • Mick

    6. jul 2017 | 22:32

    Pa sad recite da je Zvezda ozbiljan tim.Igra remi sa ovim amaterima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA