Ivanu čeka terapija, pa povratak u London - na Svetsko prvenstvo!

Trener naše atletičarke Goran Obradović objasnio je razloge povlačenja sa mitinga Dijamantske lige posle prve serije

  • 1

Ivana Španović ostvarila je drugi najbolji rezultat na mitingu Dijamantske lige u Londonu, sa rezultatom 6,88 m u prvoj seriji.

>>> Najbolji skok doneo povredu: Pogledajte bolnu reakciju Ivane posle rezultata sezone! (VIDEO)

Nažalost, to je našoj atletičarki bio i jedini skok u Londonu s obzirom da je zbog bola u stopalu, koji je povredila u Lozani, morala da prekine takmičenje. Tek u petoj seriji je olimpijska šampionka Tiana Bartoleta uspela da nadmaši Ivanin rezultat skočivši 7,01m i tako odnela pobedu i novih osam bodova.

- Ivana je osetila mnogo jači bol nego u Lozani u toku prvog skoka i odlučili smo da odmah prekinemo takmičenje jer nismo želeli da bilo šta rizikujemo u nastavku. Ovaj rezultat je dobar pokazatelj forme, obezbedila je nove bodove za finalni miting u Briselu tako da je na neki način cilj ispunjen. Sa nama je doktor Đurović koji će odrediti terapiju i odmah posle neophodnih tretmana nastavićemo sa pripremama za Svetsko prvenstvo, koje ćemo odraditi u Slovačkoj - istakao je trener Obradović.

Treće mesto zauzela je Australijanka Bruk Straton sa najboljim rezultatom sezone 6,79m.

Finalni miting za daljašice održava se u Briselu, 1. septembra gde se po novim pravilima plasira najboljih osam atletičarki, a pobednica Lige je onaj koji toga dana ostvari najbolji rezultat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrica

    9. jul 2017 | 18:06

    Ivana samo cestitke i pohvale,ali trebas i da se odmoris,cuvaj se,sretno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA