≫ 

Ivana ne krije koliko je ljuta: Zbog ove daske sam povređena, ovo je neprihvatljivo (FOTO)

Srpska atletičarka krivi lošu dasku za odraz na prethodnom mitingu Dijamantske lige

  • 1

Ivana Španović je vrlo razočarana što je morala da već posle prve serije na mitingu Dijamantske lige u Londonu da završi sa takmičenjem.

Njen rezultat 6.88 m bio je dovoljan za drugo mesto, ali srpska atletičarka nije htela da rizikuje zbog jakog bola koji je osetila već na samom startu.

>>> Herojski nastup Ivane Španović: Pod povredom postavila rekord sezone za drugo mesto u Londonu! (FOTO)

- Ivana je osetila mnogo jači bol nego u Lozani u toku prvog skoka i odlučili smo da odmah prekinemo takmičenje jer nismo želeli da bilo šta rizikujemo u nastavku. Ovaj rezultat je dobar pokazatelj forme, obezbedila je nove bodove za finalni miting u Briselu tako da je na neki način cilj ispunjen. Sa nama je doktor Đurović koji će odrediti terapiju i odmah posle neophodnih tretmana nastavićemo sa pripremama za Svetsko prvenstvo, koje ćemo odraditi u Slovačkoj – istakao je Ivanin trener Goran Obradović.

Nije tajna da je nastup Španovićeve bio upitan posle pobede na mitingu u Lozani u četvrtak - problem joj napravila nezgodna daska.

- Ivana je već u prvoj seriji imala peh, gde je prilikom odraza osetila blagi bol u stopalu zbog neodgovarajuće daske, a interesantno je da su se i sve ostale atletičarke požalile na dasku. Iz istog razloga Britanka Šara Proktor bila je primorana da odustane od daljeg nastupa, dok je Ivana odmorila petu seriju – rekao je Obradović u Lozani.

>>> Ivanu čeka terapija, pa povratak u London - na Svetsko prvenstvo!

Na društvenoj mreži Instagram, Španovićeva je postavila fotografiju sporne daske i ostavila poruku u kojoj je evidentno iznervirana epilogom. Kako i ne bi, s obzirom da je baš pred prvi nastup u Dijamanskoj ligi sanirala povredu zbog koje se nije takmičila od kako je osvojila evropsko zlato u martu u Beogradu.

- Ova daska u Lozani je razlog što sam povređena. Previše je visoka u odnosu na ostale daske za odraz. Zato sam i morala da se povučem danas u Londonu. Ljuta sam jer su ovakve stvari neprihvatljive. Jeste da sam se plasirala u finale, ali ovo je obično sr**e! - poruka je koju je Ivana ostavila na Instagramu.

Nadajmo se da će terapija uraditi svoje, pa ćemo našu šampionku ponovo brzo videti na delu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eskalibur 64

    9. jul 2017 | 21:19

    Ova daska je kombinacija skokova. Prvo u vis oreko nje pa u dalj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA