≫ 

Da li će srpska verzija Dirka Novickog konačno doći u Partizan? Muta iskopao centra koga je želeo i Džikić! (VIDEO)

Momak koji je rođen u Beogradu, a odrastao u Kanadi Stefan Janković mogao bi da pojača Partizan

  • 9
Foto: Guliver/Rob Foldy/Getty Images) Foto: Guliver/Rob Foldy/Getty Images)

Mladi srpski košarkaš Stefan Janković (23, 211) na pragu je dolaska u Partizan. Bar tako piše specijalizovani košarkaški portal ballrox.com.

>>> Novi Srbin u NBA ligi, a za njega verovatno niste ni čuli! (VIDEO)

Momak koji je rođen u Beogradu, a odrastao u Kanadi bio je član razvojne NBA lige, tačnije kluba Bej Hoksa (drugi tim Majami Hita) a prošle sezne je potipsao ugovor s Hitom, koji je raskinut u oktobru.

Janković ima 107 kg i igra na pozicijama krilnog centra i centra, a završio je dve godine na koledž Misuri, a zatim i dve godine na koledžu na Havajima. Nastupajući u letnjoj ligi NBA za Bej Hokse beležio je 15,7 poena i 6,8 skokova po meču.

Prošlog leta baš na letnjoj ligi u Las Vegasu video ga je i tadašnji trener Partizana Aleksandar Džikić koji mu je i poslao konkretnu ponudu.

- Džikić se upoznao samnom i predstavio mi je plan i program za moj dalji razvoj - rekao je tada Janković, ali ipak nije doašao u Partizan je rje potpisao za Majami, ali je otkaz dobio u oktobru.

Međutim, Janković ponovo želi da se okuša u NBA i čekaće neku dobru ponudu klubova, a ukoliko je ne dobije, sigurno dolazi u Partizan gde će zameniti Uroša Lukovića.

Janković je tip “lakog” centra, kako se to nekada zvalo u staroj Jugoslaviji. Visok je 211 cm, ali ima dobar šut sa distance i sa linije za tri poena. Ume da igra leđima košu, ali nije toliko jak da se nosi sa grdosijama iz Evrolige. On je više neka verzija Dirka Novickog, što znači jedna vrhunska četvorka.

Odličan šut koji ima može da bude prednost, jer bi visoke igrače izvlačio spolja i tako davao prostor u reketu za prodore i eventualnu igru jedan na jedan drugih igrača.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iskreno

    10. jul 2017 | 10:45

    covek igra 3 i voli Zvezdu

  • Bojan pfc

    10. jul 2017 | 10:50

    Daj Bože

  • Mile zemljoradnja

    10. jul 2017 | 10:49

    Studirao na Havajima......i da dođe digra u raspalom Pioniru....za raspali klub.....šta je tebe učilo zemljače uškoli?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA