TRANSFERI ZA 10. JUL: Real dotukao najveće rivale, Liverpul doveo igrača Čelsija, Hames i dalje čeka!

Pogledajte novosti i spekulacije u vezi sa fudbalskim transferima

  • 0

Početak nove radne nedelje doneo je zanimljive transfere.

U Crvenoj zvezdi je standardno burno, prvo se izjalovio transfer Mirala Samardžića, a onda je ozvaničen dolazak Damjana Gojkova, 19-godišnjaka koji je ekspresno prekomandovan u Prvu ligu Srbije, na kaljenje u Bežaniji.

Veteran Antonio Kasano je u 35. godini i dalje gladan golova, a sada će probati da donese radost navijačima Verone. Potpisaće jednogodišnji ugovor sa novajlijama u Seriji A, što mu je osmi klub u karijeri, posle Barija, Rome, Sampdorije, Milana, Intera, Parme i Reala.

Teško da za igrače postoji išta neprijatnije od pada na lekarskim pregledima. To se dogodilo Džordanu Amaviju u Sevilji, pa je Aston Vila sada kratka za 8 miliona evra! Luka Jović, Slobodan Medojević i Mijat Gaćinović dočekali su novog saigrača u Ajntrahtu. Za klub iz Frankfurta potpisao je Džonatan de Guzman, doskorašnji igrač Napolija, koji već trenira sa timom.

Posle 13 godina, Runi je ponovo trenirao u plavom.

Liverpul je doveo napadača Dominika Solankea iz Čelsija, za kog je platila obeštećenje iako je bio slobodan. Razlog je zakon u Engleskoj koji garantuje nadoknadu ako ode igrač iz omladinskog pogona, a pominje se cifra od 10 miliona evra. Solanke je nedavno bio najbolji igrač Mundijalita sa četiri gola, a od Čelsija je tražio 50.000 funti nedeljno. Nije ih dobio i priliku mu je ukazao Liverpul.

Na Santjago Bernabeu, zvanično je predstavljen Teo Fernandez, bivši igrač Atletika koji će uzdrmati odnose sa Jorgandžijama. Došao je iz rivalskog kluba kao 19-godišnjak, isplaćena je otkupna klauzula od 30 miliona evra, a  on je na promociji zadao udarac bivšim saigračima, rečima da je došao u najveći klub na svetu.

TRAČEVI KOJI SU OBELEŽILI DAN

Burno je i u Čelsiju, gde je na kraju ostao Nemanja Matić. Sada je u fokusu potencijalni odlazak Dijega Košte, koji će ipak biti stopiran, po svemu sudeći. Izgleda da dolazi do pomirenja sa trenerom Konteom, posle dolaska Lukakua ne ide sve najbolje u napadu na Alvara Moratu, pa će Košta ostati udarna napadačka igla Plavaca.

I dalje se zakuvava u sapunici zvanoj Hames Rodrigez. Kolumbijac je želja Bajerna, Bavarci su spremni da izdvoje traženih 70 miliona evra, pošto je Mančester junajted previše odugovlačio sa pregovorima.

U igri su bili još Čelsi i PSŽ, ali je trenutno Nemačka najrealnija destinacija.

U Engleskoj, navijače Svonsija rastužila je vest o odlasku Gilfija Sigurdsona u Everton za oko 36 miliona evra, a taj transfer najavio je potpredsednik kluba Li Dinen rečima da je bilo nemoguće zadržati ga.

Ipak, dogodio se preokret, Svonsi bi mogao da zaradi mnogo više. Odbio je ponudu Lestera od 40 miliona funti, a zatim je cena podignuta na 50 miliona!

Daglas Košta je i dalje velika želja Juventusa, a nade navijača podgreva izjava dirketora Bajerna Karla Hajnca Rumenigea.

On je poručio da pregovori idu dobrim tokom i da će uskoro biti postignut sporazum. Prema italijanskim medijima, ozvaničenje saradnje se očekuje tokom ove nedelje.

Transferi, tračevi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA