≫ 

Liga šampiona: Dva gola Ronalda, autogol Tošića u pobedi Bešiktaša, Totenhem i Siti zajedno sedam golova...

... takođe, drugo veče u elitnom takmičenju obeležile i "makazice" Serhija Ramosa, bod Maribora protiv Spartaka, pobeda Šahtjora nad Napolijem - i novi kiks Liverpula

  • 4

Kristijano Ronaldo postigao je svoj 106. i 107. gol u Ligi šampiona, a Real je dao lagana tri kiparskom Apoelu u utakmici 1. kola grupe H Lige šampiona. 

Dvostruki uzastopni šampion Evrope pobedio je 3:0 i na autoritativan način počeo napad na het-trik u elitnom takmičenju.

U istoj grupi, u sjajnoj utakmici u Londonu, Totenhem je pobedio Borusiju rezultatom 3:1, uz dva gola Harija Kejna.

>>> Mesi se igrao sa Bufonom, povreda Pogbe i slavlje Junajteda, Čelsi i PSŽ pregazili rivale! (VIDEO)

>>> Navijački neredi na ulicama Maribora: Viole krenule na Fratriju, pa se žestoko sukobile sa policijom (VIDEO)

Veče u ligi šampiona, barem što se navijača u Srbiji tiče, bilo je interesantno i zbog autogola koji je postigao Duško Tošić, za 1:1 u Portu, ali su se njegovi saigrači Tosun i Babel u nastavku potrudili da srpskom fudbaleru ovaj meč ne ostane u totalno lošem sećanju.

Ali, krenimo redom...

GRUPA E

Liverpul je ponovo duboko razočarao svoje navijače. Žarko su želeli učenici Jirgena Klopa da se iskupe za blamažu protiv Sitija (0:5), bili su na dobrom putu da to i učine protiv Sevilje, ali sve je krenulo nizbrdo po "redse" nakon promašenog penala Firmina na 2:1 za domaći tim.

U nastavku, Sevilja je uspela da stigne do boda, a mogla je i do sva tri da je u samoj završnici strelac drugog gola za goste Luis Muriel, pogodio "zicer" pred golom Minjolea. Bio je sebičan u toj situaciji, imao je saigrača koji mu se "otvarao" u daleko povoljnijoj poziciji, no Kolumbijac je odlučio da sam rešio akciju - i pogrešio.

Strelci za Liverpul bili su Firmino i Salah, a za goste, za njihovo rano vođstvo - Ben Jeder.

Istovremeno, u Mariboru, gde je tokom dana bilo tenzija zbog navijačkog nasilja, kasnije i na stadionu, Spartak je vodio golom Semedova, ali nije pobedio na "Ljudskom vrtu". Junak slovenačkog šampiona bio je Bohar čijim je golom pet minuta pre kraja, Maribor osvojio veliki bod.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

GRUPA F

Posle pet golova datih Liverpulu, Mančester siti je novom ubedljivom pobedom, sada i na evropskom frontu - protiv Fejenorda 4:0, nagovestio da će se jedini pitatu u grupi sa Šahtjorom, Napolijem i pomenutim holandskim predstavnikom.

Stons je već u ranoj fazi meča "načeo" domaći sastav, Aguero je duplirao prednost koju je uvećao Hesus već do 25. minuta, da bi Stons novim golom trijumf ekipe Pepa Gvardiole učinio još ubedljivijom.

U Ukrajini - malo iznenađenje!

Južnoamerička kombinacija Tajson-Fereira bila je kobna po Napolitance koji su bili u zaostatku od dva gola u 58. minutu, a sve što su uspeli da urade je pogodak preko Arkadijuša Milika.

GRUPA G

Delovalo je i posle izvlačenja grupa, a sada još više, da će ova grupa ponuditi možda i najveću neizvesnost po pitanju plasmana u dalje takmičenje. Najveći gubitnici prvog kola u G grupi su igrači Porta zbog poraza na svom terenu od Bešiktaša u čijim je redovima od starta, u tandemu sa Pepeom, odbranom komandovao srpski internacionalac Duško Tošić.

Turski prvak odigrao je odličan meč, poveo golom Taliske na asistenciju Kvarežme, međutim prednost gostiju "poništio" je upravo Tošić nespretnom reakcijom posle kornera i autogolm koji je ona proizvela.

Tošić, ipak, nema za čim da žali, jer je Bešiktaš, preko Tosuna i Babela, obezbdio pobedu, a ova dvojica igrača verovatno ručak od Tošića.

U drugom meču grupe, u Lajpcigu, debitant na velikoj sceni remizirao je protiv Monaka - 1:1.

GRUPA H

Real Madrid je bez Asensija i Benzeme, ali sa Ronaldom, očekivano, lako izašao na kraj sa kiparskim Apoelom.

Portugalac, koji i dalje služi kaznu u Primeri od četiri meča, uželeo se fudbala što je za rezultat imalo dva gola kojim su "kraljevići" materijalizovali nadmoć i utabali put ka pobedi. Ronaldo je prvi gol postigao sa tri metra, posle asistencije Bejla, a drugi iz penala.

Treći je bio najlepši i najefektniji - postigao ga je Serhio Ramos.

Defanzivac Reala, koji je nebrojeno puta pokazao da se u pred golom rivala snalazi kao riba u vodi, centarforski je reagovao u petercu i "makazicama" sproveo loptu u mrežu, za više nego laganih i sigurnih 3:0 u Madridu.

Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap

Grupa E

Liverpul - Sevilja 2:2

(Firmino 21, Salah 37 - Ben Jeder 5, Korea 72)

Maribor - Spartak Moskva 1:1

(Semedov 60 - Bohar 85)

Grupa F

Fejenord - Mančester Siti 0:4

(Stons 3, 61, Aguero 10, Hesus 25)

Šahtjor - Napoli 2:1

(Tajson 16, Fereira 58 - Milik 71)

Grupa G

Lajpcig - Monako 1:1

(Forsberg 33 - Tielemnas 35)

Porto - Bešiktaš 1:3

(Tošić 21. ag - Taliska 13, Tosun 29, Babel 86)

Grupa H

Real Madrid - APOEL 3:0

(Ronaldo 13, 51.p, Ramos 61)

Totenhem - Borusija Dortmund 3:1

(Son 5, Kejn 15, 60 - Jarmolenko 11)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    13. septembar 2017 | 21:23

    Svaka čast Tošiću! U njegovoj karijeri je igrao i za bogate klubove i reprezentaciju Srbije, ali je on za mene igrač ispod proseka, bez obzira na auto gol!

  • Beba

    13. septembar 2017 | 23:27

    Pametan je Muslin sto nezove u teprezentaciju Tosica !!! Hvala !!

  • Matija Tadic

    14. septembar 2017 | 00:03

    Sevilla je mogla i da dobije Liverpool .Kako srecan gol je dao Salah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA