PROFESORI VATERPOLA: Vanja i ekipa razbili Amere, u četvrtfinalu na Grke ili Australijance!

Naša selekcija počela sa 3:0 i rutinski završila derbi prve runde sa olimpijskim vicešampionima. Posle razbijanja Mađarske, još jedan kandidat za medalju potopljen u bazenu. Soro briljirao. U ponedeljak protiv Rumuna bez rezultatskog imperativa

  • 0

Prava Srbija kada je to najpotrebnije. Vaterpolisti su u direktnom okršaju za prvo mesto u grupi ubedljivo savladali selekciju SAD 11:6 (4:1, 1:2, 3:1, 3:2) i obezbedili najlakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Mnogi su se pribojavali Amerikanaca pred derbi četvrtog kola i imali su razloga za to, ali su ih "delfini" razuverili još jednom fenomenalnom igrom. Posle razbijanja Mađara, nesrećno ispuštene pobede protiv Crnogoraca, ekipa Dejana Udovičića ponovo je bila u svom elementu. Golgeterskom, plivačkom...kako god!

Reprezentacija Amerike, koja kada je vaterpolo u pitanju pažnju posvećuje samo Olimpijskim igrama nije mogla ništa protiv evropskih šampiona i svetskih viceprvaka! Sem da s vremena na vreme priđe na pristojni zaostatak u pogocima.

Srbija je lako došla do 3:0 u prvoj četvrtini i pitanje pobednika je, ispostavilo se, bilo rešeno. Amerikanci su kasnili i na 4:1, 5:2, a poslednji put su mogli da se ponadaju nečemu pozitivnom u poslednjim sekundama prvog poluvremena - 5:3.

Usledio je uragan u trećoj četvrtini. Četiri vezana pogotka naših igrača, Soro je spustio rampu, rutinski je odigrana završnica protiv olimpijskog vicešampiona iz Pekinga 2008. godine.

U redovima naše selekcije najviše puta je gol protivnika pogađao kapiten Vanja Udovičić (3), pratio ga je Filipović sa dva, dok je po jedan postiglo čak šest igrača!

Srbiju očekuje nevažna utakmica u ponedeljak sa Rumunima (poraz apolutno ništa nama ne može da promeni) i da sačeka rasplet u A grupi kako bi saznala ime rivala u bori za polufinale.

SRBIJA: Soro (odbrane 12/18), Šaponjić, Gocić 1, Udovičić 3, Mandić, Duško Pijetlović 1, Nikić 1, Aleksić 1, Rađen, Filipović 2, Prlainović 1, Mitrović 1, Gojko Pijetlović.

SAD: Moses, Varelas 1, Hudnut, Pauers 1, Rajt, Bakner, Beubjen, Azevedo 1, Bejli 2, Haten 1, Smit, Men, Lapin.

REZULTATI ČETVRTOG KOLA

Grupa A

Hrvatska - Australija 11:6

Grčka - Španija 9:11

Italija - Kazahstan 9:6

Redosled: Hrvatska 8, Španija 6, Italija 5, Grčka 3, Australija 2, Kazahstan 0.

Grupa B

Crna Gora - Rumunija 12:8

Mađarska - V. Britanija 17:6

Srbija - Mađarska 11:6

Redosled: Srbija 7, SAD 6, Crna Gora Mađarska 4, Rumunija 2, Velika Britanija 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA