KOLAŠINAC: Voleo bih da sam imao priliku da pevam himnu

Ni u jednom trenutku nisam izjavio da neću da pevam himnu Srbije. Voleo bih da sam olimpijski šampion i da sam imao prilku da pevam himnu - izjavio naš najbolji bacač kugle

  • 4

Srpski atletičar Asmir Kolašinac, osvajač sedmog mesta u disciplini bacanje kugle na Olimpijskim igrama u Londonu,  izjavio je danas da se nada da će u budućnosti, kao pobednik velikog takmičenja, imati priliku da peva himnu "Bože pravde", čime je demantovao neke ranije izjave koje su mu pripisane.

- Žao mi je što moj uspeh na Igama i rezultati postignuti pod obeležjima Srbije nisu dovoljna vest za pojedine medije. Ni u jednom trenutku nisam izjavio da neću da pevam himnu Srbije. Voleo bih da sam olimpijski šampion i da sam imao prilku da pevam himnu. Nadam se da ću u budućnosti kao pobednik nekog velikog takmičenja imati tu sreću - rekao je Kolašinac.

Upitan u intervjuu za "Press" da li bi pevao himnu "Bože pravde" Kolašinac je odgovorio:

- Mene trener ne tera da pevam himnu, važno je da na borilištu budem pravi. Iskreno, ne smeta mi himna, samo mi je sporan jedan stih, onaj gde se spominje srpski rod. Mislim da u Srbiji živi mnogo nacionalnih manjina.

Kolašinac kaže da ga pogađaju komentari na raznim sajtovima u kojima ga vređaju i na verskoj osnovi, što posebno boli njegove roditelje koji čitaju takve stvari. Kao primer nekorektnosti navodi i komentare na njegov dolazak u redove “crno-belih”.

- Kad smo Emir Bekrić i ja dolazili u Partizan neko je napisao komentar “Svaka ptica svome jatu leti”. Ne znam šta je time hteo dakaže, valjda da svi muslimani treba da dođu u Partizan. Pritom je moj najbolji drug Emir pravoslavac.

Kolašinac kao pravi vernik poštuje sve islamske obrede, a nastup u Londonu poklopio se s mesecom Ramazana, u kojem muslimani poste od svitanja do sumraka.

- Tokom priprema za Igre nisam mogao da postim, ali u našim običajima to je dozvoljeno putnicima. To se odnosi i na sportiste kad nisu kod kuće, što znači da je i meni u ovom slučaju dozvoljeno. Kad se vratim iz Londona nadoknadiću to tako što ću za svaki dan koji nisam postio usrećiti nekoga kome je pomoć potrebna.

Kolašinac je na Olimpijske igre otišao kao bronzani sa EP a i u Londonu je ostvario treći rezultat od evropskih kuglaša. Ipak, pogodili su ga komentari pojedinih atletskih radnika na račun njegovog plasmana.

- Mene i moje kolege potcenjivale su mnogo atletske legende, a prednjačila je Vera Nikolić koja je rekla da nemam nikakve šanse u Londonu i da sam u Helsinkiju medalju uzeo slučajno. Kako je moguće da se medalja uzme slučajno? Ne znam samo šta će reći posle Igara na kojima sam ponovio treći rezultat od Evropljana.

Asmir je u olimpijskom selu imao prilike da vidi mnogo lepih sportistkinja, ali nema dilemu koja je najlepša.

- Najlepša je Ivana Maksimović, a od stranih Paragvajka Lerin Franko – kaže Kolašinac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sashki

    7. avgust 2012 | 12:41

    bravo .svaka čast majstore. eto kad bi svi razmišljali ovako u srbiji gde bi nam bio kraj

  • Mrcke

    7. avgust 2012 | 14:21

    Sta reci, a ne zaplakati. Zamisli kada bi ovakav komentar dao neko u bilo kojoj zemlji. Smeta mu srpski rod, a sta je on?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA