LIGA ŠAMPIONA: Sovjeti idu dalje!

Dinamo iz KIjeva eliminisao Fejenord, a Bate Borisov junački prošao Mađarskom

  • 0

Dinamo iz Kijeva i Bate Borisov još jedna runda deli od grupne faze Lige šampiona. U revanš utakmicama trećeg kola kvalifikacija nekada članovi lige Sovjetskog saveza su slavili na gostovanjima u Holandiji i Mađarskoj.

Fejenord - Dinamo 0:1 (0:0) i Debrecin - Bate Borisov 0:2 (0:1).

Kijevljani, u čijem je sastavu bio Miloš Ninković (zamenjen u nadoknadi vremena), došli su u Roterdam da odbrane 2:1 iz prvog meča i uspeli su i više od toga. Golom nove zvezde afričkog fudbala Ideje Brauna u šestom minutu nadoknade vremena, Kijevljani su potvrdili kvalitet nad holandskom ekipom.

Bate je posle 0:0 u Belorusiji po mnogima bio otpisan, ali...  Golovima Mozolevskog (25. minut) i Volotka (59) Belorusi su prošli dalje, a posao im je bio olakšan u 57. minutu, kada je kod domaćina crveni karton dobio Nikolov.

Marko Simić odigrao je ceo meč za goste, dok je vrlo dobru partiju pružio i povratnik Aleksandar Hleb, koji je pre samo nekoliko dana poptisao ugovor sa matičnim klubom.

Žreb za poslednju rundu kvalifikacija na programu je u petak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA