Vermezović: Evropa je daleko od nas, možda je nećemo stići

Trener Partizana imao je reči hvale za igrače obe ekipe, a novinarima je priznao da je Stefana Babovića izveo zbog pritiska navijača

  • 1

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović izjavio je posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona od AEL da nema šta da zameri igračima.

- Nisam odavno video da ekipa bude toliko fizički superiornija, AEL je atletska ekipa, znaju da igraju fudbal. Nemam sta da zamerim momcima, dali su koliko su mogli. Ne treba biti surov sa njima, to su mladi igrači, budućnost Partizana. Ponosan sam na njih, znam da su hteli, da su dali maksimum od sebe, ali očigledno to nije bilo dovoljno protiv AEL - rekao je posle meča Vermezović.

On je dodao da se višak igrača nije osetio posle isključenja Lorenca, jer je protivnik od tog trenutka podigao nivo borbenosti na viši nivo.

- Uradili smo sve da dobijemo utakmicu, ali protiv ovakvog protivnika nismo mogli. Onaj ko je realan zna da mi večeras nismo izgubili od ekipe sa Kipra već od prave legionarske ekipe. Kipar je nekada služio za popravljanje gol-razlike i turizam. Moramo da prihvatimo realnost, zasučemo rukave i radimo - rekao je Vermezović.

Strateg crno-belih ne traži alibi za poraze, ali priznao da je na nekonvencionalni način morao da pravai svojevrsnu odstupnicu.

- Morao sam tako da pričam, to je deo psihološke pripreme. Mi ovde i dalje živimo u prošlosti i nekim snovima. Realnost je drugačija i mnogo surovija. Evropa je daleko od nas. I bojim se da je više nikada nećemo stići. Eto ja sam igrača od 22 godine menjao momkom od 18, a oni fudbalera od 30 za još starijeg. Na kraju smo utakmicu završili sa tri momka od 19, 20 i 21 godinu. AEL je brži, snažniji i iskusniji od nas.

Trener "crno-belih" naveo je da jeStefana Babovića izveo sa terena zbog pritiska navijača.

- Ne znam zašto je to tako, on to nije zaslužio. Nije bio spreman da nastavi drugo poluvreme i zato sam ga zamenio. Razgovaraću sa Stefanom, uradićemo šta je najbolje u interesu Partizana, ali odluke ne donosim ishitreno. Da smo dali gol na vreme, ne bi bilo negodovanja navijača - kazao je Vermezović.

Trener kiparskog AEL Pambos Hristodulu rekao je da je srećan, jer je njegov tim pobedio klub sa velikom tradicijom.

- Rekao sam da će biti dve velike i otvorene utakmice. Znali smo da će Partizan da nas pritisne i da nećemo uspeti ako budemo igrali pasivno. Nismo se predavali nakon postignutog gola i isključenog igrača, borili smo se, igrači su preuzimali obaveze i bili su kao porodica - rekao je Hristodulu.

On je poželeo Partizanu mnogo uspeha i izrazio nadu da će srpski šampion izboriti plasman u Ligu Evrope, jer, prema njegovoj oceni, "to zaslužuje".

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    9. avgust 2012 | 00:39

    a igrac vise?a ti jedini krivac pre utakmice?a taktika?Ja mislim glavno pitanje-dokle neznalice i kornjace da igraju fudbal?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA