≫ 

Krstajić govorio o manama Srbije posle poraza od Čilea: Mora brži pas, sigurnije u odbrani...

Selektorov osvrt na poraz od Čilea koji brine pred završne pripreme pred Mundijal

  • 44

Fudbaleri Srbije imaju mnogo toga da poprave u svojoj igri ako misle da budu konkurentni na Mundijalu.

Poraz od Čilea u prijateljskoj utakmici u Gracu ogolio je mnoge mane Krstajićevog tima, doduše kombinovao je srpski selektor pa slika o jačini ekipe nije najjasnija, ali od ovoga što smo prikazali protiv borbenih Južnoamerikanaca - mora bolje.

>>> Ivanović sam otišao pred srpske navijače, pridružio mu se Tadić: Grmelo je "Bane, Bane", ostali Orlovi izviždani (VIDEO)

Selektor najboljih srpskih fudbalera je posle meča sumirao meč i detektovao određene nedostatke.

- Sigurno da je smo svesno ušli ovako u meč da kombinujemo i odmaramo igrače koji su igrali dosta u prethodnoj sezoni, koji su izneli kvalifikacije. Dali smo šansu mlađima da vidimo kako će da odgovore, bilo je dobrih i slabijih. Normalno je da poraz boli iako smo rekli da rezultat nije prioritet. Dobili smo jeftin gol, ali šta je tu je, moglo je biti drugačije - izneo je prve utiske posle poraza slektor Srbije dodavši da nijednom igraču ne zamera na bilo čemu.

Foto: MN Press

Moralo je brže u prenosu lopte, kaže dalje Krstajić. I još mnogo toga je moralo da bude bolje.

- Trebalo je da igramo brži pas, da budemo sigurniji u fazi odbrane. Moramo biti bolji u budućnosti. Moramo još bolje da se krećemo u fazi napada i da imamo bolju kontrolu lopte. Probaćemo da popravimo, da napravimo dobru analizu. Mi nismo ništa eksperimentisali, imamo fond igrača koji imamo, mladih i iskusnijih igrača. Činjenica je da mladi imaju potencijal. Sa ovim iskustvom, normalno je da će doći do bolje forme.

>>> Zbog ovoga Krstajić vodi Radonjića u Rusiju: Zvezdin Brzi Gonzales izblamirao Čileanca (VIDEO)

Želja kod igrača postoji, ona je velika, pokazali su je, tvrdi Krstajić igrači i protiv Čilea, mada je neko mogao da stekne utisak da na trenutke nije bilo tako.

- Ne slažem se da je pristup bio mlak, igrači su maksimalno ozbiljno prišli ovoj utakmici, kao i pred svaki treneing. Ne mogu da zamerim na motivaciji, ali jeste bio prijateljski meč i falilo je takmičarskog naboja. Normalno je da igrači koji su prvu nedelju na pripremema ulaze teško na pripreme.

Sa nekolicinom mlađih u timu, Krstajić je mogao da vidi koliko potencijala ima na raspolaganju za Svetsko prvenstvo, pored onih iskusnijih, proverenih snaga.

- Moglo je i bolje, moglo je... Tek smo sedam dana na pripremama, ali kad počnu tri-četiri klinca normalno je da prave pogrešne pasove, to je normalno u fudbalu i sportu, ne mogu ništa da im zamerim. Treba da nastave da rade, sgurno dolazi bolje vreme za njih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stiglic

    5. jun 2018 | 07:21

    Moramo ih spreciti da stignu do Rusije!Inace nam ne gine strasna bruka...Na ulice braco!

  • Neki

    5. jun 2018 | 00:31

    Zasto nisi igrao sa Prijovicem kao sto si rekao pa da isprobas i tu opciju ,Mitrovic je umoran i jedva se kretao po terenu, noge mu teske kao da su od olova..

  • 1244

    5. jun 2018 | 00:13

    Paunovic za trenera!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA