POVRATAK KUĆI: Broj 8 jedini Igorov uslov

Posle predstavljanja Igora Rakočevića na Malom Kalemegdanu, uprava Crvene zvezde poželela je dobrodošlicu i američkom centru Eltonu Braunu

  • 0

Ono što je obećano prošlog leta ispunjeno je ovog, pa je novi-stari kapiten košarkaša Crvene zvezde ponovo Igor Rakočević, uz jedan jedini uslov, a to je da u sledećoj sezoni nosi dres sa brojem 8. Igor je na poznatom mu mestu, na Malom Kalemegdanu, izrazio svoje zadovoljstvo zbog povratka u matični klub.

- Plan je uspeo, a velika želja da završim karijeru u klubu koji volim blizu je realizacije. Imao sam divnu, uspešnu, ali i tešku karijeru. Zbog sebe i kluba želeo bih da sa Zvezdom osvojim titulu i plasman u Evroligu, jer bih onda mogao na miru da okačim patike o klin - rekao je Rakočević.

U prepoznatljivom stilu Igor je konstatovao da Zvezda ima dobru ekipu, i dodao da u sledećoj sezoni "napada sve titule".

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je ideja o povratku Rakočevića u Zvezdu postojala i prošle godine, ali da se tada nisu "sklopile sve kockice".

- Njegov ugovor je znatno manji u odnosu na ono što može da dobije u Evropi i mi smo mu zahvalni na velikom odricanju. Ugovor je potpisan na dve godine, ali ima nastavak. Zvezdi su potrebne sve legende u daljem procesu stabilizacije kluba - rekao je Čović.

- Imamo tim, imamo želju, ali je jasno da ni ja, ali ni bilo koji trener ne možemo da obećamo titulu. Jedino što znam je da ćemo dati maksimum - završio je Igor.

Direktno iz aviona i vidno zbunjen brojem ljudi koje je zatekao na Malom Kalemegdanu, novinarima i svim prisutnima predstavio se i Amerikanac Elton Braun.

- Počastvovan sam što ću igrati za klub koji ima tako dugu istoriju. Srećan sam što sam ovde i trudiću se da pomognem da Crvenoj zvezdi donesem dugo čekanu tituilu - rekao je novi centar Crvene zvezde.

Košarkaši Crvene zvezde su na Zlatiboru, gde završavaju prvu fazu priprema za sezonu, koja će startovati 29. septembra u Splitu, u prvom kolu ABA lige, dok će boravak u Dalmaciji produžiti za nekoliko dana jer će odmah odigrati i meč protiv Zadra.

(D. Ješić /Foto: M. Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA