VANJA UDOVIČIĆ: Bronza je za nas najsjajnija zbog načina na koji smo je osvojili

- Pokazali smo da smo šampioni, jer nije lako posle izgubljenog polufinala smoći snage i igrati za treće mesto. Veličina ove ekipe je da pobedi i kada igra loše - izjavio kapiten srpskih vaterpolista

  • 0

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić rekao je da je veličina ekipe koju predvodi u tome da pobeđuje i kada igra loše.

Vaterpolisti Srbije u dramatičnoj završnici meča za treće mesto na Olimpijskim igrama u Londonu u poslednjoj četvrtini stigli su prednost Crne Gore od tri gola i pogotkom Udovičića osvojili bronzanu medalju.

- Teško je plasirati se na samo takmičenje, a osvajanje medalje je san svakog sportiste, koja god boje bila. Bronza je za nas najsjajnija zbog načina na koji smo je osvojili. Pokazali smo da smo šampioni, jer nije lako posle izgubljenog polufinala smoći snage i igrati za treće mesto. Veličina ove ekipe je da pobedi i kada igra loše - rekao je Udovičić na prijemu srpskih olimpijaca u Skupštini grada.

On je istakao da je pritisak javnosti u jednom trenutku bio prevelik za "delfine".

- U jednom trenutku sam reagovao burno, jer sam želeo da skrenem pažnju na značaj i jačinu olimpijskog turnira. Pre četvrtfinalnog duela sa Australijom natpisi u novinama su bili kontraproduktivni za igrače i svi su nas videli u polufinalu. Morao sam da reagujem i stanem ispred ekipe, da nas podrže, budu pomoć, a ne odmažu - rekao je srpski vaterplista.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA