Milica, Andrija i Olivera dobijaju stanove!

Vlada Srbije na današnjoj redovnoj sednici donela je odluku o stambenom rešenju olimpjske šamponke, dok gradske vlasti Užica tvrde da već postoji rešenje stambene komisije o dodeljivanju stanova Zlatiću i Jevtićevoj

  • 0

Vlada Srbije na današnjoj redovnoj sednici donela je odluku da se reši stambeno pitanje olimpijske šampionke u tekvondou Milice Mandić.

 

- Vlada Srbije je naložila Generalnom sekretarijatu da u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva i urbanizma, Ministarstvom omladine i sporta i Republičkom direkcijom za imovinu reši stambeno pitanje Milici Mandić, osvajaču zlatne medalje za Srbiju, na Olimpijadi u Londonu – ističe se u saopštenju.

 

Premijer Ivica Dačić je pre dva dana prilikom prijema za srpske olimpijce najavio donošenje ovakve odluke.

 

- Milica je osvojila prvo zlato za Srbiju otkako se zemlja takmiči samostalno. Želim da joj kažem da će Vlada doneti odluku da joj bude rešeno stambeno pitanje – rekao je tada Dačić.

 

Milica će sama da odluči s kim će da živi u tom stanu i vlada se neće mešati – šaljivo je dodao Dačić.

 

ZLATIĆ I JEVTIĆEVA DOBIJAJU STANOVE OD UŽICA

 

Otac bronzanog olimpijca Andrije Zlatića, Pavle, javno se požalio u medijima da njegovom sinu u Užicu već osam godina obećavaju stan, ali da ništa nije urađeno. Da bismo otkrili o čemu se radi pozvali smo gradonačelnika Užica, koji nas je uputio na člana Gradskog veća, Iliju Mićevića, koji je bio uključen u celu stvar.

 

Mićević je izjavio za Telegraf da je grad već doneo rešenja o dodeljivanju opštinskih stanova srpskim olimpijcima Andriji Zlatiću i Oliveri Jevtić.

 

- Mi smo postigli dogovor, ne samo sa sa Andrijom Zlatićem, nego i sa Oliverom Jevtić, još pre Olimpijskih igara u Londonu, da im se reši stambeno pitanje - rekao nam je Mićević u telefonskom razgovoru. - Radi se o opštinskim stanovima, Ja sam lično napravio dogovor sa Andrijom i ocem u ime gradskih vlasti. Postoji rešenje stambene komisije. Nije im još uručeno, to će se desiti na prijemu kod gradonačelnika.

 

- Stanovi su na odličnoj lokaciji u centru grada, imaju pedesetak kvadrata. To su stari opštinski stanovi koji če biti srušeni i na njihovom mestu biće podignuta novogradnja. Andrija se neće useljavati u stari stan, sačekaće da se na mestu tih zgrada podignu nove, a to bi trebalo da bude u maju 2013. - kaće Mićević, koji smatra da Pavle Zlatić verovatno strahuje da bi zbog promene vlasti dogovor mogao da bude izigran pa koristi povoljan trenutak da "pogura" stvar.

 

- Možda bih i ja uradio isto. Mi smo prijatelji, ali nije istina da Užice ne čini dovoljno za svoje sportiste. Andrija i Olivera sve su postigli u Užicu, Nemanja Vidić postigao je u Mančesteru, a oni ovde - smatra Mićević. - Imamo najbolju atletsku stazu na Balkanu, napravili smo je a da Olimpijski komitet Srbije to uopšte nije interesovalo. Razmatra se rešenje i pitanja streljane, urađeno je puno infrastrukturnih radova.

 

- Za Andriju i Oliveru uradili smo više od OKS. Kupili smo od vojske streljanu u dogovoru sa Andrijinim klubom i još ćemo da vidmo da li ćemo nju da adaptiramo ili ćemo da pravimo novu, istina je da ova streljana koju sad imamo nije baš najbolja. Meni je ogromno zadovoljstvo što smo sve to rešili za Andriju i Oliveru - zaključio je Mićević.

 

(A. Č/Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA