PLJUŠTE GOLOVI U PREMIJER LIGI: VBA ponizio Liverpul! (VIDEO)

Prvo kolo najboljeg engleskog fudbalskog takmičenja nagoveštava uzbudljivu sezonu. Liverpul izgubio od VBA 3:0, Fulam i Svonsi dali po čak pet golova, a Arsenal samo bledih 0:0 sa Sanderlendom

  • 0

Liverpul je nastavio lošu tradiciju bez pobede u prvom kolu, a ovog puta pregazio ih je VBA 3:0. Tim sa "Enfilda" delovao je nemoćno, a Vest Bromvič imao je nekoliko dobrih prilika da pobedi još ubedljivije.

Prvo poluvreme na "Hotonu" nagovestilo je uzbudljivu utakmicu, a napadač Liverpula Luis Suarez pravio je najviše problema odbrani VBA. Već u devetom minutu odličnim driblinzima izbacio je iz igre štopere Vest Bromviča i snažno šutirao, ali je golman Foster zaustavio udarac, koji je svoj gol sačuvao i u 15. minutu, kada je Suarez "zalomio" Olsona i gađao dalji ugao.

Fudbaler VBA Mađar Zoltan Gera doveo je atmosferu na stadionu do usijanja, kada je u 43. minutu na oko 18 metara od gola grudima umirio loptu i "raspalio" po njoj, a Reina je samo mogao da isprati kako lopta uleće u mrežu tik ispod prečke.

U drugom poluvremenu VBA se povukao i čekao priliku iz kontra napada, što im se isplatilo. Danijel Ager napravio je jedanaesterac nad Šejnom Longom i dobio crveni karton u 59. minutu, ali Long je katastrofalno šutirao i nije uspeo da iskoristi priliku za gol s bele tačke.

Samo nekoliko trenutaka kasnije, Škrtel je faulirao Šejna Longa, koji je ponovo iznudio penal, ali je ovog puta Piter Odemvingi povećao prednost VBA na 2:0 u 64. minutu. Novajlija iz Čelsija Romelu Lukaku povisio je glavom u 77. minutu prednost Fulama na 3:0!

Liverpulu je ovo najteži poraz na startu lige još od 1937. godine, kada su izgubili od Čelsija 6:1.

PUKLA PETARDA: FULAM I SVONSI NAPUNILI PROTIVNIKA

Na ostalim mečevima prvog kola Premijer lige najistaknutiji timovi bili su Fulam i Svonsi, koji su pobedili po 5:0. Fulam je razbucao Norvič na domaćem terenu, a Svonsi je postigao "petardu" na gostovanju kod Kvins park rendžersa. Arsenal - očajnih 0:0 sa Sanderlendom  na Emiratima. Riding izbegao poraz od Stouka u 90. minutu golom La Fondrea.

Rezultati prvog kola Premijer lige:

Arsenal - Sanderlend 0:0

Fulam - Norvič 5:0

(Daf 26;  Petrić 41, 54;  Kačaniklić 66;  Sidvel 87)

KPR - Svonsi 0:5

(Miču 8, 53;  Dajer 63, 71;  Sinkler 81)

Riding - Stouk 1:1

(La Fondre 90 - Kintli 34)

VBA - Liverpul 3:0

(Gera 43, Odemvingli 64,  Lukaku 77)

Vest Hem - Aston Vila 1:0

(Nolan 40)

Njukasl - Totenhem 2:1

(Ba 5, Arfa 80 p - Defo 76')

(J. Jovčić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA