KREĆE PREMIJER LIGA: Vidić, Kolarov i Ivanović za titulu, ostali za četvrto mesto

Oporavljeni kapiten Nemanja Vidić predvodi Mančester junajted u pokušaju povratka na engleski tron, glavni rivali Mančester siti Aleksandra Kolarova i Čelsi Branislava Ivanovića

  • 0

Subotnjim mečevima počinje nova sezona Premijer lige, verovatno najjači nacionalni fudbalski šampionat na svetu. Ovog leta engleski klubovi nisu trošili tako spektakularne sume na transfere kao nekih ranijih, pre svega to važi za Mančester siti, mada bilo je nekoliko zanimljivih odlazaka i dolazaka, uz "bombu", prelazak Robina van Persija iz Arsenala u Mančester junajted pred sam start prvenstvenih borbi.

Prošla sezona donela je najuzbudljiviju završnicu u istoriji engleskih prvenstava, kada je Mančester siti postigao dva gola u nadoknadi vremena protiv Kvins park rendžersa, preokrenuo rezultat od 1:2 na 3:2 i posle 44 godine osvojio titulu, ispred gradskog rivala Mančester junajteda, zahvaljujući boljoj gol razlici. Tako "ludu" prvenstvenu trku neće biti lako nadmašiti.

Utisak je da i u novi šampionat Siti i Junajted ulaze kao glavni favoriti, a da je jedini ko bi mogao da im pomrsi račune londonski Čelsi, za koji nastupa naš Branislav Ivanović, osvajač Lige šampiona i FA kupa, koji je ostao bez veterana Didijea Drogbe, ali je podmladio sastav dovođenjem Belgijanca Edena Azara, Brazilca Oskara i nemačkog fudbalera srpskog porekla Marka Marina.

"Plavce" su napustili i Salomon Kalu, Floran Maluda i Žoze Bosingva, mada to se ne čini kao nenadoknadiv gubitak. Ključno je za Čelsi da li će konačno da "proradi" Fernando Tores koji je premalo pokazao u ovih godinu i po otkad je stigao iz Liverpula za 50 miliona funti. Ako se to ne desi, tim sa "Stamford bridža" teško može da izdrži 38 kola sa tako kvalitetnim rivalima kakvi su premijerligaši iz Mančestera.

Oporavljeni kapiten Nemanja Vidić i pojačanja, Holanđanin Van Persi i Japanac Kagava, glavna su nada Mančester junajteda i legendarnog menadžera Aleksa Fergusona da im se ne ponovi sezona bez trofeja. Utisak je da su na "Old Trafordu" mogli više da se potrude oko pojačanja u odbrani, bez obzira na povratak Vidića, pošto je upravo odbrana krahirala u svim ključnim mečevima prošle sezone.

Mančester siti ovog leta nije kupovao, osim Džeka Rodvela, možda nije bilo ni potrebe, s obzirom na kvalitet ekipe, mada je menadžer Roberto Manćini nezadovoljan što nije mogao da dovede Van Persija, koji je potom završio u redovima glavnog rivala. Za srpske navijače zanimljivo je da li će reprezentativac Aleksandar Kolarov da povrati poverenje menadžera Mančinija i zabeleži veću minutažu.

Arsenal, Liverpul i Totenhem predvode drugi ešalon premijerligaša, zapravo su prilična nepoznanica, mogu da se nadaju trofejima u kup takmičenjima, četvrtom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali prvenstvena titula deluje predaleko.

Za sve ostale to važi u još većoj meri, iznenađenja će sigurno biti, prijatnih i neprijatnih, a i borba za opstanak mogla bi da uključi više timova nego inače.

Parovi prvog kola:

SUBOTA

16.00 Arsenal - Sanderlend

16.00 Fulam - Norič

16.00 Kvins park rendžers - Svonsi

16.00 Reding - Stouk

16.00 Vest Bromvič - Liverpul

16.00 Vest Hem - Aston vila

18.30 Njukasl - Totenhem

NEDELJA

14.30 Vigan - Čelsi

17.00 Mančester siti - Sautempton

PONEDELJAK

21.00 Everton - Mančester junajted

(A. Čolović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA