Subotica ulaže 3,5 miliona dinara u sređivanje stadiona Spartaka

Pomoć grada samo "umivanje", a čelnici Subotice nadaju se tome da će se oronulo zdanje naći u drugom krugu rekonstrukcije stadiona, koju finansiraju Fudbalski savez Srbije i Vlada Srbije

  • 0

Grad Subotica uložiće više od tri miliona dinara u "umivanje" zapadne tribine stadiona u Subotici, a gradski čelnici nadaju se tome da će se oronulo zdanje na severu zemlje naći u drugom krugu rekonstrukcije stadiona, koju finansiraju Fudbalski savez Srbije i Vlada Srbije.

Član Gradskog veća za sport u Subotici Nemanja Simović rekao je da FSS i Vlada Srbije nisu finansirali obnovu stadiona FK Spartak, jer je u prvom planu bila izgradnja pozorišta i bazena.

Stadion, takođe, nije bio u vlasništvu grada, već pod hipotekom i založnim pravima privatnih firmi, što više nije slučaj.

Prema njegovim rečima, zatraženo je da grad, osim prava korišćenja, bude i vlasnik stadiona, čime će se stvoriti svi preduslovi da Subotica bude u drugom krugu gradova čiji će stadioni biti predmet rekonstrukcije.

- Do tada, lokalna samouprava će uložiti oko tri i po miliona dinara u umivanje zapadne tribine stadiona i radove koji neće smetati konačnoj rekonstrukciji. Ovi radovi otkloniće svaku opasnost zbog kojih fudbaleri Spartaka nisu mogli da igraju utakmice visokog rizika na svom terenu - rekao je Tanjugu Simović.

On je podsetio na to da se u prvom krugu odabranih gradova za rekonstrukciju stadiona nije našao nijedan grad iz Vojvodine, i izrazio nadu da će čelnici FS Srbije i "o tome povesti računa".

- Pre četiri godine najveći broj klubova nalazio se u nižerazrednim rangovima takmičenja, a danas smo ponovo grad prvoligaša i superligaša. Fudbaleri, fudbalerke, odbojkašice i odbojkaši, košarkasice, stonoteniseri, rvači Spartaka - sve su to danas superligaši, a nije retkost da igraju i zapaženu ulogu i na evropskoj sportskoj sceni - rekao je Simović, i podsetio da je Sportsko društvo "Spartak" najveće po broju klubova u zemlji.

Po pitanju sportske infrastrukture u gradu, Simović je podsetio da je u protekle četiri godine izgrađeno 16 novih terena sa "tartan" podlogom i veštačkom travom u dvorištima osnovnih i srednjih škola, zatim novi stonoteniski centar, sportski sadržaji u Dudovoj šumi, uključujući tu i trim stazu, a da je "kruna svega" bila izgradnja novog gradskog bazena.

- Grad Subotica je zahvaljujući novoizgrađenoj sportskoj infrastrukturi postao baza za pripreme mnogih selekcija naše reprezentacije, pa su nam tako česti i dragi gosti najbolji vaterpolisti, odbojkašice i stonoteniseri Srbije. Voleo bih da tim tempom nastavimo i u narednom periodu - zaključio je Simović.

(Tanjug / Foto: fkspartakzlatiborvoda.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA